avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... respingerea cererii ramasa fara obiect
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

respingerea cererii ramasa fara obiect

Buna ziua,
In anul 2016 am cumparat o camera la curte impreuna cu terenul aferent ,care face parte dintr-un imobil cu mai multi proprietari. Persoana de la care am cumparat era singura dintre proprietari care si-a facut cadastrul. La acel moment s-a deschis la cadastru o fisa colectiva in care aceasta s-a inscris cu suprafata detinuta in acte. In momentul in care unul din ceilalti proprietari a dorit sa-si efectueze cadastru nu a putut pentru ca intre timp , cei de la cadastru au trecut la o versiune noua a programului cu care lucrau si gasind-o pe cea de la care am cumparat camera singura care isi facuse cadastru au trecut-o cu toata suprafata imobilului ,de aici rezultand faptul ca aceasta si-a intabulat un drept de proprietate exclusiv asupra intregului imobil.Vecinul care nu si-a putut intabulat proprietatea a chemat-o in judecata pe vechea proprietareasa nestiind ca aceasta vandu-se intre timp. Am facut cerere de intervenient in dosar si am depus actul de vanzare-cumparare si extras de la cadastru aferent suprafetei camerei. Intre timp am descoperit ca in urma vanzarii cumpararii acelei camere cu teren, ne-a fost intabulata doar camera iar terenul a ramas intabulat tot pe numele fostei proprietare . Am depus o cerere la cadastru insotita de actele de proprietate si ne-a fost intabulat si terenul aferent acelei camere si astfel a disparut vechea proprietara din evidente. M-am prezentat la proces si am depus raspunsul cererii mele de la cadastru impreuna cu un extras de informare din care rezulta ca suntem singurii inscrisi in fisa colectiva si doar cu suprafata din actul de proprietate. Deci in acest moment dosarul a ramas fara obiect. Problema este ca reclamantul a depus la acelasi termen o cerere modificatoare prin care solicita sa se judece si cu noi si cu vechea proprietara, cu cheltuieli de judecata, desi la acest moment nu mai exista nici un impediment sa-si intabuleze proprietatea si ca era de fapt o eroare a celor de la cadastru si nu a noastra care am solicitat intabularea doar a suprafetei din acte. Instanta a dat un termen sa luam la cunostinta de cererea modificatoare. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 23:25, 21 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa consultati un avocat care sa va redacteze intampinarea. aceasta este un act procedural si trebuie sa indeplineasca anumite conditii. procesul merge mai departe
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspunsuri . Nu ar fi trebuit sa-mi puna in vedere instanta sa depun intampinare ? Ma gandeam ca nu a facut acest lucru pentru ca din moment ce am depus dovada ca problema este rezolvata si ca dosarul a ramas fara obiect, a dat un termen pentru luare la cunostinta de actele depuse urmand ca la termenul urmator sa se pronunte in sensul de a respinge actiunea.
Am avut ultima judecata pe data de 17 octombrie 2018 ,nu inteleg ce inseamna cam ramas fara obiect,am avut o amenda de 300€ am platito, va mutumesc
Buna seara!
Ramanerea cererii de chemare in judecata fara obiect inseamna, pe scurt ca nu mai exista "pretentia" reclamantului, adica motivul pentru care reclamantul l-a chemat in judecata pe parat, in concluzie instanta nu mai are ce judeca, ce solutiona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa titlului de proprietate TanaseA TanaseA Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: Vecinul meu a cumparat terenul de langa mine in 1994 fara masuratori cadastrale, si-a facut cadastrul in ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Anulare intabulare cocodog cocodog Buna ziua. Am o situatie delicata cu o proprietate intabulata de catre tatal meu, care intre timp a decedat. Cei doi mostenitori, eu si cu fratele meu, am ... (vezi toată discuția)