avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!am cateva intrebari si sper sa ma puteti ajuta.
1.de ce trebuie sa platesc eu impozitul pe un teren pe care suntem trecuti 3 proprietari?(de la primarie vine instiintarea de plata pe numele meu)
2.ceilalti 2 proprietari sunt decedati,la fel si sotiile lor.exista un singur fiu in viata.ca sa trec terenul pe mine am nevoie de certificatele de deces si de o declaratie de la acesta precum ca imi cedeaza terenul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:41, 29 Iunie 2017
Prin intrebarea nr.2, v-ati raspuns singura la intrebarea nr 1. :)
Trebuie dezbatute succesiunile dupa ceilalti 2 proprietari, in baza certificatelor de mostenitor trebuie intocmita documentatia cadastrala, dupa care incheiati cu mostenitorii un contract de vanzare cumparare sau donatie
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
raluk0207, utilizator
Si cel care nu are mostenitor?actele trebuie sa le adun eu sau exista o persoana specializata care se ocupa de asa ceva?multumesc pentru raspuns!
Cei 3 coproprietari sunt frati?
Ce inseamna ca nu are mostenitori?
Nu exista copii/ nepoti de la copii/parinti/frati sau surori/bunici/frati sau surori ai bunicilor/unchi sau matusi /veri primari ai celui decedat?
Nu exista persoane specializate in procurarea actelor, decat daca faceti dvs cuiva o procura speciala prin care sa il imputerniciti in acest sens.
Avand in vedere ca vreti sa deveniti unic proprietar pe acel teren, cred ca sunteti prima interesata sa procurati actele si sa rezolvati chestiunea succesiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)
Moștenire succesiune Andreica68 Andreica68 Onorat cu mulțumiri acestei oportunități ! Am doua nelămuriri : 1.pot moșteni un văr primar,decedat, fără moștenitori,pe linie maternă,părinții ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)