avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum anulez un Proces -Verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum anulez un Proces -Verbal

x , am primit un proces verbal in lipsa mea , nesemnat de mine , neaducandu-mi la cunostinta despre intocmirea lui...si neavand posibilitatea sa am obiectiuni cu privire la continutul acestuia.Este intocmit in lipsa mea cu amenda maxima permisa de lege.
INTAMPLARE :am fost abordat de un politist pe strada in timp ce mergeam vb la tel. si imi vedeam de drum..eram pasnic.La sesizarea unui individ ca as fi implicat intr-un scandal am fost oprit impotriva vointei mele , prins de mana intr-un mod agresiv de politist si legitimat.Prima mea reactie de panica , si pus intr-o situatie stanjenitoare , umilitoarea si cu superioritate din partea acestuia ,a fost ca am refuzat sa ma legitimez . Am solicitat politistului sa se legitimeze , dupa ce s-a legitimat am scos si eu buletinul iar raspunsul acestuia a fost: "acum e prea tarziu" in fine dupa ce l-am intrebat daca pot sa plec ca nu s-a intamplat nimik , a zis ca da ...dupa care ma trezesc peste 2 saptamani cu PV. si cu amenda de 1.000 lei pe motiv ca nu am vrut sa ma legitimez (desi acesta mi-a refuzat legitimarea ulterioara)
INTREBARE:...devine NUL Procesul Verbal pe motivul art. 16(7) din O.G. nr. 2/2001 ??....PV. intocmit la sectie , fara martori , nesemnat de mine si fara dreptul de a obiecta.
si ce ma sfatuiti cu privire la atitudinea dictatoare a politistului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 07:46, 28 Septembrie 2009
Conestati P_V la judecatorie.

puteti face si o reclamatie la sectia de unde apartine rspectivul politist, in atentia comandantului, trebuie sa figureze in procesul-verbal.

Ar fi bine daca ati fi avut si niste martori sa poata proba cele sustinut de dvs.
av.antoanelageaman a scris:

Conestati P_V la judecatorie.

puteti face si o reclamatie la sectia de unde apartine rspectivul politist, in atentia comandantului, trebuie sa figureze in procesul-verbal.

Ar fi bine daca ati fi avut si niste martori sa poata proba cele sustinut de dvs.

Ma intreb la ce foloseste aceea reclamatie?
Printr-o plangere in 15 zile din momentul in care l-ati luat la cunostinta la Judecatorie .
la ce foloseste acea reclamatie ?...
hmmm...oare cand fara sa fi implikat in nimik pe strada..esti oprit intr-un mod barbar...nu poti fi lasat sa-ti continui drumul pe motiv ca X...zice unui politist ca ai avut ceva cu el...si esti si luat de mana ca un infractor si se uita lumea care ma cunoaste in oras , ba mai mult...individul care a alertat politia suna la presa , vine presa , ma fotocrafiaza si ma filmeaza impotriva vointei mele , imi face un articol calomnios in presa , si toate astea fara ca eu sa fi zis nimik ...OARE EU CUM MA SIMT , OARE NU MI-AU FOST INCALCATE NICI UN DREPT ? sunt ffff indignat de aplicarea legii si de abuzurile politistilor care din cate stiu eu sunt in slujba cetateanului nu sunt intr-o functie care sa te faca sa te puna intr-o postura inferioara prin atitudinea lor fata de tine...
Contestati procesul verbal, conform legii, aduceti probe in aparare si daca sunteti nevinovat se va anula sanctiunea aplicata.
Pentru a ataca unele cazuri de nulitate ale procesului verbal de contraventie ar fi bine sa fiti reprezentat de un avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa tamponare trecuta gresit in pv ma poate ajuta sa obtin anularea pv-ului? sau inlocuirea amenzii cu avertisment? tudoracherazvan tudoracherazvan Revin cu o intrebare in urma unei tamponari am fost gasit vinovat de politistul constatator tamponarea sa petrecut in piata alba iulia nr 8 in fata bcr-ului , ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)