avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Denigrarea imaginii la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Denigrarea imaginii la locul de munca

Buna ziua,

Am trait sa o vad si pe asta, dar in ziua de astazi nimic nu te mai mira.
Lucrez intr o societate, unde mai majoritatea sunt barbati.
Tind sa precizez de la inceput ca si sotul meu a lucrat in aceasta societate, dar si a dat demisia.
Un coleg, dintr un grup de 4 persoane ar fi spus despre mine celorlalte 3 persoane cum ca "am vazut pe Y (adica eu) cum facea sex in toaleta cu un coleg".
Acest zvon nu a ramas intre cei 4 insi si s a raspandit prin toata compania.
Mentionez ca societatea este echipata cu camere video si stau sa ma intreb...ce idiot ar face asa ceva la locul de munca?!?!
Acest zvon despre mine este fals..o minciuna.
Stiu despre acest zvon de la alti 2 colegi din cadrul companiei. Astazi unul dintre cei 4 din grupul respectiv, a marturist cum ca acel coleg ar fi spus minciuna asta.

Poate sa se verifice pe toate carmerele din companie, sa se vada minciuna.
In privinta acestui coleg, din moment ce eu am 3 martori, eu pot sa il reclam la resurse umane, itm? Sau sa ii deschid un proces pentru denigrarea imaginii la locul de munca?!

Practic, scuzati mi expresia, dar eu in momentul asta sunt vazuta ca o curva la locul de munca.
Pe mine ma afecteaza acest lucru, tinand cont ca nici nu a trecut o luna de cand eu am pierdut o sarcina..tot din cauza stresului.
Din punct de vedere, cu psihicul sunt la pamant.
Acum trebuie sa mai aud si acest lucru din partea unui coleg, ce "sarcul" are lipsa de preocupare.

Astept un raspuns.

Multimesc.

O zi placuta.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Roxana2307 a scris:

...
In privinta acestui coleg, din moment ce eu am 3 martori, eu pot sa il reclam la resurse umane, itm? Sau sa ii deschid un proces pentru denigrarea imaginii la locul de munca?!
....

Puteti depune o sesizare la angajator , care va trebui sa ia masurile legale in privinta acelui coleg .
Avand in vedere ca , Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare.

De asemenea, puteti promova un litigiu impotriva acelui coleg.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Imi puteti detalia mai exact "De asemenea, puteti promova un litigiu impotriva acelui coleg."?

Multumesc.

O zi frumoasa.
In speta, veti chema in judecata pe colegul respectiv, solicitând instanţei de judecată ca prin hotărâre judecătorească: să constate caracterul ilicit al faptelor pârâtei prin care aceasta a adus atingere onoarei şi reputaţiei dvs; colegul să fie obligat la plata de daune morale către dvs. în sumă de ......... euro, în echivalent lei la data plăţii; să fie obligat la plata către dvsa cheltuielilor de judecată ocazionate de acest litigiu.
Am inteles.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare la locul de munca szindzse szindzse Buna seara, Un coleg,membru al consiliului de administrație al companiei, a trimis un mail in care mi -a scris ca \"nu știu să citesc\",ca raspunsul meu ... (vezi toată discuția)
Denigrare la locul de munca Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Exista vreo lege legata de denigrarea la locul de munca? Daca da? Am dreptul sa infomez persoana respectiva personal? Multumesc! (vezi toată discuția)
Denigrarea imaginii George dice George dice Dacă un șef îți spune de fata cu persoane care sunt inferioare în grad, facind parte din categorii diferite(subofițeri ) pe care trebuie sa le coordonezi ... (vezi toată discuția)