Buna ziua. Mama urmeaza sa se casatoreasca in curand. Din prima casatorie ne are pe mine si pe sora mea. Mama poseda 2 imobile (o casa sj un apartament). Intrebarea mea este cum putem reduce la zero pe cat posibil dreptul la mostenire al viitorului sot? In caz de divort sau Doamne fereste deces. Mama doreste ca fiecare sa pastreze ceea ce a dobandit inainte de casatorie sau in caz de mai rau sa ne ramana mie si surorii mele.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
În cazul unui divort, nu poate fi vb de mostenire, iar în cazul unui deces va moșteni 1/4 din averea mamei dacă aceasta va deceda înaintea lui.
Nu aveți decât sa va îngrijiți înainte sa nu mai aibă ce moșteni. Mama va poate dona de acum ce are păstrându-și drept de uzufruct.
Buna ziua! Va multumesc tuturor pentru raspunsurile rapide care ma ajuta sa ma orientez spre cea mai buna decizie.
In ceea ce priveste aceasta conventie matrimoniala, e vorba de un act in care cei 2 renunta la orice drept asupra bunurilor celuilalt, valabil si in caz de divort si deces? Si atunci sotul nu va mai avea drepr la acea patrime? Sau ar fi nevoie si de un testament? Va multumesc din suflet
Conventia matrimoniala nu va ajuta.. e alta mancare de peste..
Chiar daca au incheiat conventie matrimoniala tot se mostenesc in caz de deces.
Cea mai buna solutie este sa va doneze imobilele, iar dansa sa-si rezerve uzufructul astfel incat sa fie sigura ca poate locui in imobil pana la deces.