Sotia a primit, de la parintii ei, inainte de casatorie (in anul 2017), printr-un contract de dotatie cu rezerva dreptului de abitatie viagera, un imobil si terenul aferent.
Dupa casatorie (in anul 2018), sotia nu a mai realizat niciun venit, astfel incat cheltuielile privind bunurile de mai sus (modernizari, intretinere, s.a.) au fost realizate din venitul personal dobandit dinainte de casatorie (pensie de serviciu).
In anul 2019 a decedat tatal sotiei (socrul meu) .
Intrbarile sunt urmatoarele:
1) Care ar fi dreptul meu in cadrul acestor imobile dobandite, avandu-se in vedere faptul ca am contribuit substantial la intretinerea acestora?
2)In ipoteza decesului sotiei (Doamne fereste!), ce drept as avea in contradictoriu cu cele 2 surori ale dansei? (Spun asta pentru ca la momentul donatiei nu au avut pretentii).
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Aveti un drept de creanta pentru imbunatatirile pe care le-ati adus imobilului bun personal al sotiei, nu aveti niciun drept asupra imobilului, daca puteti face dovada investitiei proprii.
In ipoteza decesului sotiei, la fel aveti o cota parte in calitate de sot supravietuitor asupra bunurilor sale succesorale inc oncurs cu orice alt tip de mostenitori.
Exista posibilitatea ca, dupa decesul celui de-al doilea parinte si cu acceptul in scris al sotiei (care devine astfel proprietar deplin), sa pot avea un drept de coproprietate?
Care sunt etapele pe care le pot indeplini?
Întâi să vrea.
După aceea sunt posibile „n” variante (vânzare, donație, schimbarea regimului matrimonial).
Sau, dacă ceea ce vă îngrijoarează este ipoteză ... Doamne ferește! vă poate lăsa un testament (prin care pot fi înlăturați complet colateralii privilegiați = frații/surorile).
Mostenire din donatie
rina68
Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)
Casatoria
menacao
buna ziua!,m-am recasatorit in anul 2004,sotia mea avea o casa construita din 1985,in 2008 am renovat in intregime casa(casa fiind trecuta pe numele ei),as ... (vezi toată discuția)
Succesiune
davidmirela
Succesiune Bună dimineața! Nepoțelei mele ea decedat ieri soțul S au căsătorit legal acum 1 an și 3 luni Înainte de căsătorie el și a cumpărat un ... (vezi toată discuția)