avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Calcul impozit pe venit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Calcul impozit pe venit microintreprindere

Buna ziua,

Fiti amabil, am o intrebare referitor la calculul impozitului pe venit- trimestrul aprilie-iunie, pt. microintreprindere.

Se poate aplica procentul de 1% la cifra de afacere in cazul in care exista 1 singur angajat cu norma intreaga, avand cim din 28.06.2017?

Va multumesc frumos,

Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2017
CasandraMariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 17:20, 16 Octombrie 2017
Norme motodologice CF:

"(5) În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii.Pentru microîntreprinderile care au un salariat, respectiv 2 salariați și care aplică cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), al căror raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru sunt angajați noi salariați.

(6) Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat sau au unul sau 2 salariați, în situația în care numărul acestora se modifică, în scopul menținerii/modificării cotelor de impozitare prevăzute la alin. (1), noii salariați trebuie angajați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni."

Parerea mea ca da, cu conditia sa fi fost angajat pe perioada nedeterminata sau det. de cel putin 12 luni.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent la impozitul microintreprindere florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa stiu care este,din 2016,cota de impozitare pentru o microntreprindere cu o activitate de peste 3 ani,care are 9 angajati cu cim si norma ... (vezi toată discuția)
Impozit de 1% sau 3% ? ionita nicolae ionita nicolae Cat platesc impozit daca am o microintreprindere cu un angajat fara norma intreaga? (1% sau3%) (vezi toată discuția)
Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)