avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nulitate liste plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nulitate liste plata

listele de plata care nu sunt intocmite conform l82 si omf 2329, care nu au nici viza de legalitate a cenzorului, sunt cumva nule?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:58, 29 Septembrie 2009
Modelul listei de plata cat si restul formularelor privind activitatea financiara si contabila la asociatiile de proprietari sunt prevazute in Anexa nr.2 la Reglementarile contabile privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop patrimonial -Ord.MEF 1969/09.11.2007.
multumesc, dar acest ordin se aplica obligatoriu? la acesta ma refeream si eu, dar l-am trecut gresit.pentru ca cei de la noi din asociatie nu vor sa-l aplice.
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari, sunteti persoana juridica. In ordin se face precizarea categoriilor de persoane juridice care pot organiza contabilitatea in partida simpla: a)..,b) asociatiile de proprietari. In anexa gasiti modelul listei de plata si restul registrelor prevazute la art.21 al.6 si al.7 din Normele Metodologice de aplicare a Legii 230/2007.
Aratati situatia si compartimentului specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul primariei.
scarlet a scris:

multumesc, dar acest ordin se aplica obligatoriu? la acesta ma refeream si eu, dar l-am trecut gresit.pentru ca cei de la noi din asociatie nu vor sa-l aplice.

Se pare ca aveti un razboi total cu administratia asociatiei.
Forma listei nu e obligatorie.
Pe Dv. va intereseaza sa stiti ce platiti la intretinere sau cum arata lista si daca este conforma cu nu stiu ce formular?
@scarlet
HG 1588/2007 - art.21
(1) - Asociatiile de proprietari au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, potrivit prevederilor Legii contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in partida dubla sau in partida simpla, prin optiune, potrivit hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari.
(2) - Asociatiile de proprietari organizeaza si conduc contabilitatea in conformitate cu reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin ordin al ministrului economiei si finantelor.
( actual ord. 1969/09.11.2007)

Alte discuții în legătură

Sanctiuni nerespectare omf 1969/2007 scarlet scarlet Ce sanctiuni pot fi aplicate unei persoane juridice care tine contabilitatea in partida simpla si nu respecta prevederile omf 1969/2007? Si cine le aplica? (vezi toată discuția)
Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ? neri neri Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi incadrarea? scarlet scarlet In cazul unor liste de plata ale unei asociatii de proprietari care in contradictie cu L82 si OMEF 1969/2007ca si cu art 21 din HG 1588/2007 nu ... (vezi toată discuția)