avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nulitate liste plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nulitate liste plata

listele de plata care nu sunt intocmite conform l82 si omf 2329, care nu au nici viza de legalitate a cenzorului, sunt cumva nule?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:58, 29 Septembrie 2009
listele de plata nu pot fi contestate decat in instanta sau facuta plangere la politie daca se constata ca nu sunt calculate corect datoriile locatarilor. daca nu sunt semnate de cenzor sau presedinte inseamna ca exista o problema.din pacate lege nu prevede un termen de nulitate a acestora.
pai este vorba de listele de plata ale unei asociatii de proprietari care nu specifica:
-data intocmirii
data afisarii
data scadentei
- procentul penalitatilor care se aplica
- nr. si valoarea facturilor in baza carora sunt intocmite
-nu specifica nici care din cheltuieli sunt calculate pe nr. de persoane nici cele care sunt calculate pe suprafata indiviza
-nu au viza cenzorului (care conf. l 230/2007 este viza de conformitate si legalitate)
mentionez ca nici art 25 (4) din L 230 nu s-a respectat (comunicarea in scris a hot. AG, care ar fi putut lamuri cat de cat)
asta nu este incalcare flagranta a L 230/2007, L82 si OMEF 1969?
Au voie sa procedeze asa?
Pe cuvant daca nu cer punct de vedere de la ministerul de finante..
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
scarlet, utilizator
In cazul acesta faceti o fotografie listei de plata a cotelor si o atasati la o reclamatie adresata biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din primaria de care apartineti, solicitand un control al lor. Primaria este prima instanta superioara pentru o asociatie de proprietari.
......................
Daca nu gasiti intelegere la primarie, puteti actiona in judecata asociatia pentru lipsa de transparenta.
......................
E putin probabil ca Ministerul de Finante sa se implice in asemenea poveste, dar daca tineti mortis puteti incerca.... N-aveti ce pierde.....in afara de speranta!
@scarlet,
1-nu va amagiti cu ministerul de finante ,nu sunteti primul cetatean al Romaniei care isi pune speranta in respectiva autoritate ,care NU se implica,pentru considerentul si cu justificarea comunicata ca "asociatiile de proprietari sunt entitati nonbugetare ".2- Aspectele sesizate de catre dvs reprezinta abatere evidenta de la dispozitiile in limitele carora asociatia de proprietari are obligatia legala sa-si desfasoare activitatea si sa informeze corect proprietarii .Sunt incalcari evidente ale L nr 82=legea contabilitatii ,in limitele careia asociatia de proprietari,indiferent de contabilitate simpla/ dubla in care intelege sa isi desfasoare activitatea,detine obligatia sa respecte si sa aplice unitar prevederile legale.
Pentru constatarea si consemnarea eventualelor abuzuri la dispozitiile in vigoare,
ca si dovada pentru eventualele ulterioare demersuri,va revine dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primaria in raza careia se afla asociatia in cauza.
Urmeaza sa sesizati aspectele mentionate pe forum si pentru ca serviciul specializat sa detina proba indubitabila,este de preferat sa anexati fotocopie inclusiv realizata cu aparat foto sau telefon mobil.
Puteti solicita serviciului specializat din primarie ca in conformitate cu dispozitiile
art 59-1 din HG nr 1588/2007 Exercitarea controlului asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari se realizeaza in conformitate cu prevederile art 55 din legea nr 230/2007 de catre organele competente potrivit legislatiei financiar-contabile.
(2) Asociatia de proprietari sau orice proprietar din condominium poate contracta ,in nume propriu,lucrari de expertiza tehnica si/sau contabila cu o persoana fizica sau juridica care are calitatea de a efectua expertize,conform legislatiei privind organizarea activitatii de expertiza tehnica si contabila,judiciara si extrajudiciara

Functie de concluziile serviciului specializat,ramane sa hotarati masurile ce se impun pentru restabilirae ordinii de drept.
nici nu intentionam sa cer control de la MF, voiam doar sa le cer punct de vedere clar: daca asociatia procedeaza corect si legal sau nu. De la ei, atat.
Dupa aceea....

Alte discuții în legătură

Sanctiuni nerespectare omf 1969/2007 scarlet scarlet Ce sanctiuni pot fi aplicate unei persoane juridice care tine contabilitatea in partida simpla si nu respecta prevederile omf 1969/2007? Si cine le aplica? (vezi toată discuția)
Lista afisata de catre administrator cu cheltuielile la intretinere, este incompleta si incorecta ? neri neri Exista un model de tipizat pt. cheltuielile la intretinere care,trebuie folosit de catre toate asociatiile de proprietari ? Ori fiecare asociatie concepe o ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi incadrarea? scarlet scarlet In cazul unor liste de plata ale unei asociatii de proprietari care in contradictie cu L82 si OMEF 1969/2007ca si cu art 21 din HG 1588/2007 nu ... (vezi toată discuția)