avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Terț chirias poprit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Terț chirias poprit

Sunt in situatia de terț poprit. Relatia dintre mine si cel executat este de chiriaș. Am un contract de închiriere ce se prelungete lunar prin act adițional cu o chirie de 100 de euro pe luna. Se poate popriri mai mult de valoarea chiriei? Daca platesc suma un cele 5 zile date de lege, se mai instituie poprirea?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:54, 2 Iulie 2017
Nu mai mult, se poprește maxim 100 de euro cât datorați proprietarului chiria lunară.
Poprirea se stabileste de prin incheiere de incuviintare a popririi[Art.783(1)NCPC],aceasta este suma ce trebuie consemnata de tertul poprit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită terț poprit ghinetgeorge ghinetgeorge Am o intreprindere individuala si am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica. Aceasta persoana este executată silit pentru o suma de 6000 de dolari. Am ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)