avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard construit lipit de cel al vecinului; mai trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard construit lipit de cel al vecinului; mai trebuie acordul acestuia?

Buna ziua.

Doresc sa construiesc un gard pe o fundatie lipita de cea a gardului existent, fara a atinge gardul vecinului. Pentru autorizatie, mai trebuie cerut acordul vecinului, avand in vedere ca e pe proprietatea mea? Poate fi interpretata ca o constructie care trebuie sa pastreze 60 cm fata de hotar? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 07:55, 1 Iulie 2017
Dar care este rostul?
Nu e de preferat sa vorbiti cu vecinul si sa faceti, in comun, 1/2, 1/2 un gard sanatos intre proprietati?
Gardul existent este unul solid, dar cu plasa. Exista probleme de intimitate si cu cei 3 caini ai vecinului. Vecinul nu e de acord cu refacerea gardului si mai sunt si alte probleme (pretinde taierea tuturor plantelor care ii ating gardul, etc). Prefer sa fac unul nou pe cheltuiala mea. dar vreau sa stiu aspectele legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare plasa umbrire gard comun- necesita acordul vecinului? radu_nicu radu_nicu Buna ziua, As dori sa adaug o plasa de umbrire sau foi de plexiglass pe gardul comun deja existent pentru obtinerea intimitatii. Mentionez ca gardul deja ... (vezi toată discuția)
Construnctie gard pe limita de proprietate PastravAlex PastravAlex Buna ziua Numele meu este Pastrav Alex sunt din comuna Dumbravita judetul Timis si am o mica problema cu unul dintre vecini. Acum 9 ani cand ... (vezi toată discuția)
Legislatie constructii citiasi citiasi Buna ziua, Construiesc un gard mai atipic. E din beton (cu fundatie solida, stalpi si centura). El separa o bucata din curtea mea, Aceasta ii revine prin ... (vezi toată discuția)