avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

In condițiile in care un angajat al unei instituții de stat, mai exact o asistenta medicală , acumulează ore libere lucrând la un program de 12/24 , angajatorul in cât timp este obligat de lege sa ofere zilele libere acumulate și dacă asistenta este de acord in scris sa le primească atunci când e posibil angajatorul poate sa accepte sa lucreze la acest program ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 1 Iulie 2017
Daca vorbim despre ore suplimentare, atunci munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Daca vorbim despre munca intr-o zi de sarbatoare legala , atunci aceasta se compenseaza cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare danny61 danny61 buna seara. am o nelamurire pe care as vrea sa va rog sa ma ajutati sa o rezolv. eu lucrez la o institutie bugetara ( scoala). sunt angajat pe un post de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare si ore muncite in zile libere nationale ciprian2097 ciprian2097 Buna seara. Imi poate oferi cineva textul de lege care prevede ca orele muncite in zile libere national trebuie platite dublu in cazul in care nu s-au ... (vezi toată discuția)