am incheiat prin notariat o conventie cu administratorul unei societati pe care doresc sa o cumpar, conventia avea urmatorul continut:eu,adica cumparator ma oblig sa achit o suma de pina la o data de...cel care vinde SRL FUNCTIONEAZA IN SPATIU INCHIRIAT si este de acord ca suma stabilita sa fie achitata in 2 rate ultima rata exp.la data de 01/09/2009 urmind ca dupa achitarea ultimei rate sa facem la Reg,comertului transmiterea cesiunilor si preluarea SRL DAR PINA LA ACEASTA DATA DE 01.09./2009 eu cumparatorul sa-i adm. firma.Nu am respectat data de achitare resp.01.09.2009 a ultimei rate din urmatorul motiv:cind am prezentat actele cont.a societati contabilului meu acesta constata ca firma era intr-o mare eroare adica din anul 2007 trebuia sa fie inscrisa ca platitoare de TVA
Am adus la cunostiinta adm.aceasta probleme si el urma sa rezolve problemele de verificare si inscriere a SRL CA PLATITOR tva cum acest lucru nu sa finalizat nici pina azi 25.09.2009 eu adica cumparatorul nu am achitat ultima rata si in concluzie nici nu am perfectat actele la Reg.com.mentionez ca nu am platit nici chiria pe spatiu pt ca am avut de achitat facturi catre furnizori rest.de la adm.firmei .AZI 25.09.2009 primesc de la un cabinet de avocatura o chemare la conciliere pe data de 01.10.2009 facuta de adm.de la care doresc sa cumpar firma la acest moment firma nu functioneaza pt.ca in mod.abuziv a luat cheile.Propietarul spatiului reziliaza miine 26.09.2009 contractul pe spatiu pe motiv ca nu sa respectat data de achitare a chiriei.Am omis sa va spun ca prin citatia primita de la avocata celui care dorea sa vinda ma someaza ca in cazul in care pina in data de 01.10.2009 nu achit suma restanta ma va obliga sa cumpar societatea,mentionez ca eu nu mai pot cumpara o societate cu datori catre bug.CE CREDETI CA SE VA INTIMPLA CU MINE CUMPARATORUL?vA ROG MULT SA MA SCUZATI PT,ACEASTA POVESTE NEPLACUTA PT,MINE SI DORESC SA MA AJUTE CINEVA CU UN SFAT
In acea conventie notariala pe care ati incheiat -o se specifica ce se intampla daca nu se achita a doua rata la termen? Sau ce se intampla in cazul in care va razganditi si nu mai doriti sa cesionati partile sociale? Este stipulata o conditie legata de starea financiara a societatii? Sau de legalitatea evidentelor contabile si fiscale?
In cel mai rau caz veti pierde avansul pe care l-ati platit!
In cel mai bun caz va veti recupera acel avans! Insa este greu de crezut ca se va intampla acest lucru!
Oricum va doresc mult noroc!
=D>
starea financiara a societati a aparut dupa incheierea la notar a conventiei si nu a fost mentionata .Doresc sa aflu ca daca nu am achitat chiria ma poate ataca in justitie ?propietarul locatiei doreste rezilierea contr.de chirie pt.ca nu a fost respectat termenul de plata,eu am motivatia neachitari care este urmatoarea:data scadentei a fost 08.09.2009.de la acest termen aveam ragaz 15 zile de plata dar eu nu am platit pt.ca in data de 23.09.2009 in mod abuziv administatorul a luat cheia de la barman si nu am fost lasat sa mai intru in spatiu.DORESC SA STIU daca propietarul locatiei poate radia contractu de inchiriere ?daca administratorul ma poate invinui pe mine de incetarea contr. de chirie?
in opinia mea, nu veti putea fi obligat sa cumparati societatea;
nu sunt aplicabile regulile de la promisiunea de vanzare a unui bun;
in orice caz, nu mergeti singur la conciliere;
in ce priveste contractul de inchiriere, acesta poate fi desfiintat pentru intarzierea la plata a chiriei numai daca ar contine un pact comisoriu de gradul4 care sa prevada acest lucru;
aratati contractul unui avocat si el va va spune cum stau lucrurile;
Pr verbal conciliere
leusan
Intre un angajat si angajator(un SRL) a intervenit un contr de v/c al unui bun mobil .Contractul nu a fost intocmit la notariat ci numai intre parti.Plata se ... (vezi toată discuția)