avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare regim proprietate soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare regim proprietate soti

Buna ziua,
Impreuna cu sotul meu detinem o casa care este intabulata ca bun comun. Casa nu este finalizata in totalitate si fost construita din bani care au provenit in totalitate de la parintii mei, existand acte notariale in acest sens. Am doi copii si din anumite motive, am convenit cu sotul meu ca aceastei case sa-i fie schimbat regimul de proprietate si din bun comun sa devina bun propriu. Precizez ca nu exista nici o obiectie a sotului meu in acest sens.
Cum pot rezolva aceasta problema?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
dlcodrut, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 3 Iulie 2017
Buna ziua,
Puteti face un act de donatie (la notar, bineinteles), in sensul ca sotul dvs. va poate dona cota lui de proprietate din cartea funciara. Precizez ca donatia intre soti este revocabila pe perioada casatoriei.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
Rodica Simu, Avocat
Ce trebuie sa faceti, e un partaj.
Odata ce bunul va fi propriu al dvs, sotul nu are drepturi in cazul unui divort, insa in cazul decesului dvs inaintea lui, el mosteneste 1/4.
Puteti sa donati copiilor ( voi impreuna sau dupa caz, numai dvs cu acordul sotului dupa un eventual partaj), rezervandu-va pt dvs drept de uzufruct.

Ar trebui sa mergeti la un avocat unde sa dati detalii- sunt numai copii dvs, sotul are rude de gradul 1, are creditori.. etc, etc. ca sa vi se ofere caea mai buna solutie.

Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)
Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)