avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare neexecutata
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare neexecutata

Buna ziua
Va rog cine este in masura sa mi spuna cum ar trebui procedat in acest caz.
In urma cu doi ani am obtinut o hotarare judecatoreasca cu obligatia de a face impotriva unui vecin pe hotar care pe timpul solutionarii sentintei a vandut imobilul a carui proprietar era catre o alta persoana.Cand am luat legatura cu noua persoana acesta la inceput a spus ca va face acel lucru ,,adica de a modifica structura unui acoperis care deversa pe imobilul meu apa zapada etc.." dar ulterior nu a mai dorit sa faca acest lucru eu chiar intrand in conflict cu aceasta persoana deoarece sunt afectat in continuare grav de acesta problema.
Intrebarea mea este ce se poate face pentru a pune in executare silita acesta hotarare pentru ca nu ar fi normal sa reiau iarasi procesul care a durat aproape patru ani ca sa ma indrept impotriva actualului proprietar care a cumparat si sarcinile acelui imobil la data respectiva..

\va multumesc anticipat pentru raspunsul pertinent oferit
Buna ziua,
Mergeti la un executor judecatoresc (din aria Curtii de apel unde este situat imobilul) pentru a pune in executare silita obligatia dispusa prin hotararea judecatoreasca, daca hotararea este definitiva (trebuie sa solicitati la instanta sa aplice mentiunea "definitiva" pe respectiva hotarare).
Aveti grija sa nu treaca 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
Rodica Simu, Avocat
Termenul de 3 ani in care se prescrie dreptul de a cere executarea silita, incepe sa curga de la data la care hotararea a ramas definitiva, adica: a) daca in 30 de zile de cand ati primit sentinta de la prima instanta nu a fost declarat apel, SAU b) de la data pronuntarii apelului - daca a existat apel.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
Rodica Simu, Avocat
Sarut mana stimata doamna avocat .Va multumesc mult pentru promptitudinea si amabilitatea de care a-ti dat dovada in a mi raspunde si a ma atentiona in acest caz.
Am totusi o dilema pe care v as ruga daca aveti posibilitatea si bunavointa sa ma lamuriti si anume :
1-In februarie 2014 instanta delibereaza si hotaraste favorabil noua.
2-In 30 mai 2014 instanta vine cu o completare a dispozitivului si in favoarea paratului pentru niste cheltuieli minore....
3- In 12.09.2014-Prima infatisare la apelul declarat de mine dupa care a urmat doua amanari cu invocari de diferite motive....
4-.18.02.2015 se repune cauza pe rol si se dispune transmiterea calitatatii procesuala pasive a intimatilor fata de contractul de vanzare cumparare. data la care sunt citati si noii( ultimii) proprietari.

4 -In 08 .04.2015 a patra infatisare la apelul declarat de mine impotriva persoanei care a fost primul proprietar
cu care am inceput procesul si care la randul sau a incercat sa se prevaleze de o chichita sa scape de proces si a vandut fictiv unor membrii de familie efectiv ginerelui sau ....si care totusi a ramas parte in dosar impreuna cu ginerele care cumparase.
La aceasta data ginerele vine in instanta cu certifcatul de deces al paratului (socru) partea de la care cumparase iar instanta hotaraste suspendarea procesului...In acest rastimp a fost edificata si vanzarea efectiva catre actualii proprietari a imobilului.
Neavand bunuri mobile si imobile lasate ca mostenire si avand promisiunile( de altfelmincinoase) ale actualilor proprieprietari ca vor face ceea ce era hotarat nu am mai dat curs nici unei actiuni...
La data de 13.10.2016 instanta constata apelul perimat...
Acum onorata doamna care ar fi situatia?? Pot in aceaste circumstante torusi sa initiez actiunea de executare sulita si n ce conditii??
Mii demultumiri ...si va asigur de tot respectul si consideratia pentru raspunsul oferit..
O zi frumoasa va doresc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot pune in aplicare hotararea in aceste circumstante? stefansilviu stefansilviu Buna ziua Va rog daca se poate cineva sa mi ofere ajutorul in cum ar trebui procedat in urmatorul caz: In 14 februarie 2014 am obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Cine este obligat sa plateasca datoriile la intretinere ,proprietarul sau cel care are casa in folosinta? legal23 legal23 Sunt de 4 ani plecat din Bucuresti unde detin un apartament de 3 camere pe care l-am lasat spre folosinta fiicei mele proaspat casatorita. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament executat silit cu contestare la executare deea2010 deea2010 Buna ziua, Am inceput o procedura de cumparare a unui apartament si am aflat ca actualul vanzator l-a obtinut printr-o executare silita; fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)