avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită vanzare apartament executat silit cu contestare la ...
Discuție deschisă în Executare silită

vanzare apartament executat silit cu contestare la executare

Buna ziua,
Am inceput o procedura de cumparare a unui apartament si am aflat ca actualul vanzator l-a obtinut printr-o executare silita; fostul proprietar a tot facut contestatii la aceasta executare, s-au judecat la tribunal si judecatorie. Vanzatorul mi-a spus ca are o decizie definitiva si irevocabila ( aici apare irevocabila: [ link extern ] )
Ma intereseaza daca este in regula sa efectuez tranzactia si daca fostul proprietar executat silit ma poate ataca si eu pot pierde imobilul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: deea2010 , utilizator 20:21, 10 Iulie 2015
Solicitati la OCPI ( oficiul de cadastru) un extras de carte funciara pentru informare privind imobilul pe care doriti sa-l cumparati, costa 20 lei si este un act din care puteti afla daca sunt si alte probleme. De asemenea, verificati la asociatie ce datorii sunt si daca persoanele care au fost executate mai locuiesc sau nu in apartamentul respectiv. In princpiu nu ar trebui sa va faceti probleme insa unele lucru se pot preveni cu niste costuri minime.
Daca vanzatorul are hotarari defintive si irevocabile prin care s-a respins contestatia la executare puteti cumpara,oricum cel mai bine ca sa fiti sigur mergeti la un avocat cu toate actele pe care le aveti.
Astazi am cerut extrasul, apart este liber, datorii nu are, cei de la agentia imobiliara au spus ca e totul in regula, etc....
Hotararea este irevocabila in aprilie 2015 la Tribunalul Dolj (proces inceput imediat dupa executare, in 2012) si pe langa acesta mai este un proces intre cei doi cu urmatoarea infatisare in oct 2015 ( acesta a inceput in 2014); eu voi putea fi chemata in calitate de nou cumparator?
Am obtinut si ultima sentinta: dosarul nr 28249/215/2012* al Judecatoriei Craiova, definitiva si irevocabila; instanta respinge contestatia la executare.
Aceasta sentinta mai poate fi atacata sau se poate face recurs la o instanta superioara (curtea de apel) sau se poate ataca si al doilea cumparator?
Am obtinut si extrasul de carte funciara; nu sunt sarcini.
Sper sa nu am probleme...pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui apartament obtinut prin adjudecare de catre vanzatorul actual folio folio Buna ziua, Sunt pe cale sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a dobandit prin executare silita. Actul de adjudecare a fost incheiat la data ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat la licitatie ContSters337365 ContSters337365 Buna seara ! As avea si eu cateva nelamuriri: Am de gand in urmatoarele zile sa cumpar un apartament de la cineva cunoscut pe un site de anunturi online ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat la licitație un apartament cu succesiunea nedezbătută, motiv pentru care nu reușesc să evacuez moștenitorii. ce să fac, că nu mai știu? Gabriel1978 Gabriel1978 In mai 2016 am adjudecat un apartament la o licitatie. Apartamentul era scos la vanzare din 2012, pentru datorii mai vechi catre banca, in ianuarie 2015 unul ... (vezi toată discuția)