avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Ce se intampla in cazul intentarii unui divort intre soti, daca unul nu doreste sa-l acorde si se opune vehement?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 14:58, 26 Septembrie 2009
:O annajanette... divortul merge in continuare chiar daca sotul se opune vehement
Chiar daca sotul isi manifesta opozitia , sau nu se prezinta in cadrul procesului de divort ,exista posibilitatea instantei de judecata de a administra mijloacele de proba propuse de catre partea care doreste , cu-adevarat , desfacerea casatoriei prin divort.

Prezenta paratului nu e una obligatorie , numai lipsa reclamantului , nejustificata , la doua termene de judecata , conduce la respingerea actiunii ca nesustinuta.

Oricum , cata opozitie ai exprima , in materie de sentimente , constrangerea nu functioneaza , ci numai cooperarea ambilor "actori " implicati in acel mariaj.
;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mai devreme sau mai tarziu, divortul se va pronunta, fie ca este sau nu de acord una dintre parti. Atentie, insa!!! Este posibil ca partea posesiva, in cazul dumneavoastra sotul , sa devina la un moment dat violent, verbal sau fizic, atunci cand se va vedea divortat
nimeni nu poate sa fie obligat sa continue o casnicie daca nu doreste acest lucru. Insa , in cazul procesului de divort reclamantul trebuie sa-si sustina bine cauza pentru ca se mai intampla sa-i fie respeinsa actiunea, daca se dovedeste culpa sa exclusiva, fiindca nimeni nu poate invoca in proces propria sa culpa.
EU NU SUNT CASATORITA A NU SE INTELEGE GRESIT SPETA ESTE PTR CINEVA APROPIAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort ..ajutati-ma va rog niculinu niculinu buna seara, sunt in divort intentat de sotia mea, ea este de acord, iar eu nu sunt, in acest mod cat poate sa dureze? si ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)