avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legatar cu titlu particular
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legatar cu titlu particular

Buna ziua
As avea o intrebare referitoare la legatul cu titlu particular. Sint mostenitor avind aceasta calitate, testamentul fiind intocmit inaintea aplicarii legilor fondului funciar si de restituire a fostelor proprietati confiscate de regimul comunist. Autorul meu a specificat in testament ca ma lasa mostenitor "pe toate bunurile aflate pe teritoriul localitati X, aflate in curs de rezolvare, in situatia in care va avea cistig de cauza" si pentru care a facut el insusi Cererile de retrocedare inca din timpul vietii. La rindul meu am repetat aceste Cereri pe Legea 1 /2000, dupa decesul lui, invocind in acest sens testamentul. Titlurile pentru terenul arabil au fost emise pe numele lui, pentru o cladire confiscata pe Decretul Lege 83/1949, s-a emis hotarire de punere in posesie pe numele meu, fara sa primesc si suprafata aferenta acesteia in suprafata de citeva hectare, pe motiv ca nu mai exista, au fost impropietarite in regimul comunist alte persoane care au ridicat constructii. Pentru terenul forestier nu am primit invocindu-se ca nu este specificat in mod explicit. M-am judecat in administrativ si Hotarirea Comisiei Locale si Comisiei Judetene de aplicare a Legii fondului funciar au fost mentinute. Nu stiu cum sa procedez, poate ca este mai bine sa ma adresez Instantei in calitatea mea de mostenitor invocind Cererile depuse de autorul meu, care n-au primit pina acum nicio rezolvare, atita timp cit mie imi este contestata aceasta calitate?!
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Retrocedãri terenuri Pr_Ciprian Pr_Ciprian Parohie ortodoxă am făcut cerere de retrocedare teren arabil în 31.10.2005, la comisia de fond funciar al comunei. Până în prezent am primit din 34 ha ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea padurilor ilena_mar@yahoo.com ilena_mar@yahoo.com am un testament autentic din care reiese ca sunt in drept,sa revendic o suprafata indiviza dintr-o anumita zona forestiera. ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)