avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea padurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea padurilor

am un testament autentic din care reiese ca sunt in drept,sa revendic o suprafata indiviza dintr-o anumita zona forestiera. ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: EmilSavu2 , utilizator 12:55, 18 Ianuarie 2016
Aţi mai postat odată întrebarea, aşa că vă ofer acelaşi răspuns:
Din pacate pentru dvs., termenul de retrocedare a terenurilor (inclusiv a padurilor) prin Legea 18/1991 sau prin legile funciare ulterioare acesteia a expirat cam de mult. Aceasta, în cazul că vă referiţi la acest tip de retrocedare. Deşi, dacă pădurea era confiscată de stat în perioada comunistă, testamentul nu o putea include. Ar fi util să oferiţi câteva detalii (ce prevede testamentul, de la cine vreţi să revendicaţi, ce statut are suprafaţa respectivă de pădure - este în proprietatea statului, este în proprietate privată)
testamentul este original,editat in 1936. citez-testez tot dreptul meu indiviz ce ni-se cuvine mie din padurea mosneneasca a mosnenilor........ testamentul este editat in fata unui notar ! insist pe originalitate ! cum ma puteti ajuta?
Trebuia sa faceti cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, conform Legii 18/1991 sau a celorlaltre doua legi funciare aparute in 1997 si în anul 2000. Dacă în intervalele menţionate în aceste legi nu aţi depus la primaria de care apartine padurea cerere de retrocedare, acum nu mai puteti face nimic, din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)
Spargere titlu de proprietate ilie65 ilie65 In anul 1999 am depus o cere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei paduri de suprafata de 1.5ha,padurea am ceruto in numele bunicului meu ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)