avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu se poate face nimic? - probleme in Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu se poate face nimic? - probleme in Asociatia de proprietari

Am fost la Asociatie cerand sa se faca o sedinta clarificatoare in ceea ce priveste plata caldurii si reparatiilor din subsol, a spatiilor comune. Oamenii au inceput de frica sa ceara debransarea. La sedintele facute s a spus ca numai cei din sistemul centralizat trebuie sa plateasca pentru problemele mai sus mentionate. Administratorul si Presedintele de asociatie nu au spus nimic despre legalitatea platilor cu partile comune. Asa ca oameni l au crezut pe seful scarii, care spunea ca daca nu se debranseaza au 2 solutii: 1. Platesc schimbarea tevii tur-retur numai cei din sistemul centralizat; 2. Renuntarea la repartitoare si plata in sistem pausal a caldurii doar de catre cei din sist.centralizat si plata reparatiilor de la subsol sa fie facuta tot de acestia. Nu pot fi trasi la raspundere seful scarii pentru dezinformare, pentru ca a citit chiar o lege care ii confirmau spusele, desi eu am citit din HG1588/2007. Nici Presedintele si nici Administratorul nu au spus nimic. Nu pot raspunde si acestia pentru aprobare tacita? Sau ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:32, 3 Iulie 2017
Bineinteles ca pot fi trasi la raspundere si ar trebui sa o faceti
Cum?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati serviciul relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.

Articolul 56-L230/2007
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:

b) neindeplinirea atributiilor de catre presedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) faptele prevazute la lit. a) , b) , c) si g) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 3.000 lei;

(3) Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a) -e) se aplica persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. f) functionarilor publici sau personalului angajat al autoritatilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societatilor furnizoare de servicii de utilitati publice.
(4) Constatarea contraventiilor prevazute de prezenta lege, facuta la sesizarea oricarei persoane interesate, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac de catre persoanele imputernicite de Inspectoratul de Stat in Constructii si de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, de primari sau de imputernicitii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face? kantorm kantorm Buna ziua, la noi la Asociatie, in urma unor propuneri in AG a Asociatiei, s a facut o sedinta de scara hotarandu se ca acestea sa fie discutate si sa se ... (vezi toată discuția)
Intimidare, amenintare, minciuna kantorm kantorm în comunitatea avocatnet.ro (77 au întrebat astăzi) Salut kantorm! Vrei să faci o faptă bună azi? Răspunde la o întrebare din Forum. Pentru cel care ... (vezi toată discuția)
Tragere la raspundere kantorm kantorm Buna ziua, în urma unei ședințe de scara in care a a invocat ordinul ANRSC 233/2004, vecini mei si cu mine care am rămas în sistemul centralizat am fost ... (vezi toată discuția)