avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua!Fetita mea s-a nascut in 20 martie 2016.Intrebarea mea este:cu cate zile inaintea impliniri a doi ani a fetitei trebuie sa ma intorc in activitate,ca sa beneficiez de stimulentul de insertie pana la 3 ani?Sotul nu-si scoate luna de CIC pt.ca nu i se merita.Multumesc pt.raspuns!
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

In speta, va trebui sa reveniti la munca inainte de data de 20 ianuarie 2018.
Multumesc pt.raspuns!Atunci directoarea de ce mi-a spus oare,ca trebuie sa ma reintorc la lucru cu 3 luni+luna celuilalt parinte?
Nu pot sa va spun de ce .. insa legea prevede un termen de cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului si nu alt termen.
Legea modificata in 2016? Eventual ma puteti ajuta concret legea,nr,ordonanta,cum pot sa-l gasesc in monitorul oficial? Multumesc mult pt.ajutor!
OUG nr. 111 din 8 decembrie 2010 - actualizata - privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor - art.7 alin.2

[ link extern ]


Alin. (2) al art. 7 a fost modificat de pct. 8 al art. I din LEGEA nr. 66 din 19 aprilie 2016 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 304 din 20 aprilie 2016.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie amop1234 amop1234 sotia a stat cu bebe acasa primul an si eu al doilea. Ma reintorc la munca cand face copilul 2 ani, pe 16 iunie. Mai avem dreptul la stimulent de insertie? (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep ... cristeadraguta@yahoo.com cristeadraguta@yahoo.com Buna ziua! Tatic,in ingrijire copil: ce avantaje am daca incep serviciul (intrerup concediul de ingrijire copil ) cu doua luni mai devreme? Dar cu o luna? ... (vezi toată discuția)
Creștere copil geo1982ro@yahoo.com geo1982ro@yahoo.com Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți și mie dacă nu mă mai întorc la ultimul locul de muncă de unde am rămas în creștere copil și vreau să merg ... (vezi toată discuția)