avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Bună ziua sunt în divorț amiabil la notar cu soțul meu. Pe 10 expira termenul de 30 de zile . Eu ar trebui la doua zile după sa plec cu munca pt 5 zile în alta localitate. Dacă el nu vrea sa se mai prezinte la notar , eu trebuie sa îi aduc dovezi unde plec ? Mă poate acuza de părăsire de domiciliu daxa nu îi aduc dovezi ?
Cel mai recent răspuns: Jyyy , utilizator 18:28, 3 Iulie 2017
Buna ziua,
1. Nu exista o infractiune sau o contraventie denumita ,,parasirea domiciliului"!
2. Daca sunteti in divort ce dovezi sa aduceti daca el nu se prezinta la notar?
3. daca nu se prezinta la notar inseamna ca divortul amiabil nu s-a pronuntat si atunci va trebui sa depuneti o cerere in instanta pentru desfacerea casatoriei.
4. Daca aveti copii si sunteti plecata mai mult de 3 luni aveti grija sa trimiteti copiilor cota de salariu legala reprezentand pensia de intretinere. cota se stabileste conform art. 529 C.civ.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Dacă el nu se prezintă la notar eu vreau sa merg în instanță sa obțin divortul . Mă poate obliga atunci sa aduc dovada unde am fost plecata ? Ideea e ca după data de 10 csnd ar trebui sa se pronunțe divortul amiabil eu pe 12 vreau sa plec la un interviu în afara tarii stsu 5 zile . Și nu as vrea sa îi zic unde plec . Î am zis ca o sa plec în alta localitate cu munca. Fiind în certuri as vrea sa știu dacă plecarea mea mă poate afecta în vreun fel. Va mulțumesc
NU va poate obliga sa prezentati nico dovada.
Vă mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara RalucaSB29 RalucaSB29 Buna ziua, Urmează sa divortez. Avem un băiețel de 2 ani si 4 luni. Soțul lucrează in Anglia ca si contractor la o firma. As vrea sa imi spuneti, cât ... (vezi toată discuția)
Procent din veniturile tatalui pentru crestere minor de catre mama la divort prin notar delotilia delotilia Buna ziua. As dori sa stiu care este, in cazul unui divort cu minori, procentul din salariul tatalui la care are dreptul minorul in cazul in care acesta ramane ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara opreanlaura opreanlaura buna ziua, am divortat de curand si sunt 2 lucruri din hotarare pe care nu le inteleg : 1. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin ... (vezi toată discuția)