avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Informatii casatorie cu un strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Informatii casatorie cu un strain

Buna ziua! Am o intrebare urgenta va rog! Dupa casatoria in Romania cu un cetatean albanez...el poate iesi din tara sau trebuie sa astepte un permia de iesire? Mentionez ca eu si partenerul albanez locuim in Belgia, si nu putem ramane mult timp in Romania. El se poate intoarce in Belgia numai cu certificatul de casatorie fara nici o problema?
Multunesc mult!
Poate calatori insotit de dvs.
Buna ziua,
Daca cetateanul albanez nu are cetatenie romana, chiar daca este casatorit cu dumneavoastra, se va supune legilor aplicabile persoanelor din spatiul extracomunitar.
Prin casatorie nu a capatat automat cetatenia romana si deci nu beneficiaza de drepturile si obligatiile unui cetatean intracomunitar.
Prin casatorie nu a capatat automat cetatenia romana si deci nu beneficiaza de drepturile si obligatiile unui cetatean intracomunitar.

Adevarat, insa daca va obtine permis de sedere in Romania va putea calatori insotit de Lavi2 in UE in calitate de membru de familie al unui cetatean UE si poate beneficia de toate drepturile sotiei pe teritoriul statelor membre (implicit va avea si obligatiile, dar nu despre asta discutam).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain non ue eugeniprima eugeniprima Buna seara!!! As dori sa aflu care este procedura de casatorie cu cetatean strain?Locuiesc in Belgia de 3 ani, partenerul meu este din Armenia. Nu putem pleca ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)