avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu vs Sedinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu vs Sedinta

Buna! Mi-am luat concediu de odihna pentru a-mi rezolva unele probleme personale. Am anuntat din timp ca nu voi putea participa la sedinta care va avea loc tocmai in prima mea zi ( mai bine zis seara avand in vedere ora tarzie 21:30), din concediu. Ulterior am fost sunat de catre director care era foarte revoltat de ce nu am ajuns la sedinta, desi ii spusesem din timp ca nu voi ajunge. ( pentru asta imi luasem si concediu pentru ca aveam probleme si nu puteam sa mai merg la lucru). Apoi a inceput cu amenintarile...
Intrebarea mea este: Sunt obligat sa particip la sedinte daca sunt in concediu ? si
Ce masuri se pot lua daca angajatorul nu isi mai rescepcta obligatiile fata de angajati?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 4 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
RazviBoy a scris:

.....
Intrebarea mea este: Sunt obligat sa particip la sedinte daca sunt in concediu ? si
Ce masuri se pot lua daca angajatorul nu isi mai rescepcta obligatiile fata de angajati?

Va multumesc anticipat!

Nu aveti nicio obligatie de a participa la sedinte, atat timp cat sunteti in CO.

Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie catalina_rosu catalina_rosu Buna ziua, Se poate demisiona chiar daca timp de 1 an si 3 luni nu s-a primit nicio zi de concediu de odihna? Angajatorul trebuie sa ii plateasca aceste ... (vezi toată discuția)
Demisie 2007- co 2006 urgent! Eu. Eu. Buna ziua! Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru o nelamurire. Lucrez la o societate din 1 Martie 2006. Pana la sfarsitul anului nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca tribeca tribeca Buna ziua, Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz. Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)