Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru o nelamurire.
Lucrez la o societate din 1 Martie 2006. Pana la sfarsitul anului nu am reusit (datorita volumului mare de munca) sa imi iau CO aferent lunilor lucrate. Astfel ma regasesc in 2007 cu 5 zile de concediu ramase din 2006.
Problema este ca doresc sa demisionez pe data de 22 Ianuarie a.c.
1.Am dreptul la vreo indemnizatie pentru cele 5 zile?
2.Este posibila neefectuarea a 5 zile din preaviz in baza celor 5 de CO din 2006?
Doream sa stiu care este varianta legala la care pot apela, tinand cont ca, in principiu, seful nu ar vrea sa-mi acorde absolut nimic.
Personal as prefera sa efectuez doar o saptamana din preaviz, iar cea de a doua sa intre in cele 5 zile de concediu pe anul trecut. As vrea sa stiu daca am vreun temei legal pentru a cere asta.
Ca sa ai dreptul la indemnizatia de concediu trebuie sa-l efectuezi;)
Ia-ti intai concediu - e dreptul tau - si dupa aceea da-ti demisia.
Codul muncii e reglementarea generala pentru astfel de lucruri. Insa, mai inatai, citeste-ti contractul de munca.
Inainte de a-mi gasi acest nou job, am facut o cerere de concediu pentru perioada 15-20 Ian. care nu mi-a fost aprobata pe motiv ca am avut timp de odihna intre sarbatoriX-( Asa ca nu se pune problema de a mai cere ceva in acest sens. In plus, nu am de ales, trebuie sa demisionez maine, nu am timp de concediu si abia apoi demisie.
So, revin cu intrebarea mea: pot cere ca cea de a doua saptamana a preavizului sa nu o lucrez ci sa se ia in calcul cele 5 zile restante de concediu pe 2006?
Alta intrebare: pot demisiona fara preaviz invocand Art.79 aliniatul 8 (pe motiv de nerespectare a obligatiilor asumate in CIM)?
So, preavizul e una, concediu e alta.
Nu te poti prevala de faptul ca nu ti-au acordat concediu pentru a nu lucra in perioada de preaviz.
Cel putin, asta e parerea mea. Nu te poti folosi de o ilegalitate pentru a obtine ceva!