avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestație la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestație la executare

O firma mi a preluat datoria nu am luat la cunostinta si aceasta ma dat in judecata.datoria este din anul 2013 iar ei m au dat in judecata in 2016.datoria era prescrisa ? Ei zic că nu pentru ca se prescrie din momentul când s ar fi facut ultima plata in contract nu de la ultima chitanță plătită.cum este? Aveau acestia dreptul daca eu nu am semnat nimic sa ma dea in executare silită?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 13:05, 4 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
in primul rand ar fi trebuit sa va instiinteze despre cesiunea creantei.
In al doilea rand, termenul de prescriere curge de la momentul ultimei plati facute de dvs.(care sunteti titulara contractului de credit) si nu de o alta persoana care nu a fost imputernicita de dvs. sa efectueze plata.
Ei au trimis de înștiințare dat nu am luat la cunostinta plicul le a fost trimis inapoi asa cum l au trimis este valabil?
Aveti posibilitatea sa depuneti contestatie la executare silita in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de executare. Eu inteleg ca in 2016 societatea de recuperare creante a preluat datoria si a emis notificari. Ati primit si executare silita?
Da am primit, am facut contestație dat eu in întâmpinare au zis ca m au înființat chiar dacă eu nu am luat la cunostinta si ca datoria nu e prescris pt ca nu se ia in calcul de la ultima chitanță plătită cu de la cand ar fi fost ultima dată de plata.
Formulati raspuns la intampinare. In general intampinarile lor sunt copy paste. Sau si mai bine, luati legatura cu un avocat sa studieze actele pe care le aveti .
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea unei datorii cretzulina_ cretzulina_ Buna seara, In data 08.09.2010 a fost facut un imprumut la un IFN care era scadent in data 01.07.2011. Pana la data scadenta a imprumutului au fost platite ... (vezi toată discuția)
Executare silita dianadana dianadana Buna ziua,am fost facut o rata in anul 2006 la o banca,am platit lunar pana la un moment dat.O firma de recuperari a preluat creditul in anul 2008.In perioada ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)