avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligativitate avocat, sau nu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligativitate avocat, sau nu

Bună ziua,
Cu o întrebare vă deranjez si eu . Din pacate sunt cercetat într-un dosar penal pentru "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP) alin.1" , nu am fost recalcitrant , am cooperat cu organele de cercetare , am mers pe recunoașterea vinovatiei. În data de 12.07. am prima înfățișare în fata instanței. Întrebarea mea este următoarea. Sunt obligat să fiu asistat de un avocat ? În cazul în care la această înfățișare nu mă prezint insotit de avocat se amână cauza până la angajarea unui apărător ?
Vă mulțumesc anticipat,
Buna ziua,
Din mesajul dvs. inteleg ca va aflati in stare de libertate. In acest caz, avand in vedere ca pentru infractiunea de care sunteti acuzat, pedeapsa prevazuta de lege este de pana la 5 ani, asistarea dvs. de un avocat nu este obligatorie.
Daca instanta apreciaza ca nu va puteti face singur apararea, va acorda termen pentru desemnarea unui avocat din oficiu, insa nu cred ca este cazul dvs.
In situatia in care dvs. doriti neaparat sa va angajati un avocat, puteti solicita instantei acordarea unui alt termen.
Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt.
Cu placere! :) Va doresc sa aveti o finalizare cat mai buna a dosarului dvs.
Bună seara,
Cu o întrebare vă deranjez. S-a pronunțat sentința în dosarul avut pe rol, am primit la domiciliu copia minutei la începutul săptămânii, iar în cursul acestei zile am primit la domiciliu o adresă, în care sunt specificate aceleași informații regăsite în minuta, mai putin paragraful cu " obligativitatea platii cheltuielilor judiciare " si partea cu "drept de apel 10 zile de la comunicarea..." . Acesta este procedeul de comunicare a sentinței ? Dupa această minuta si adresă urmează să primesc hotărârea sau a intervenit vreo schimbare în sentință ? Menționez că până în momentul de fata nu s-a făcut apel.
Vă mulțumesc anticipat,
Atentie, termenul pentru declararea apelului este de 10 zile de la comunicarea minutei.
Dupa ce se redacteaza, veti primi si hotararea in interegul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan traian36 traian36 buna ziua ,am intrat cu masina personala intr-un copac,mentionez ca am fost singur in masina si nu au fost nici un fel de victime ,decat eu ,la venirea ... (vezi toată discuția)
Termen de apel procuror zoli79 zoli79 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti care este termenul limita in care procurorul poate declara apel impotriva hotararii date de judecator in data de ... (vezi toată discuția)
Ce este " minuta" unei hotarari? remusaky remusaky Buna dimineata! Vreau sa stiu ce este si ce inseamna o MINUTA??mentionez ca aceasta MINUTA a fost data intr-un proces de prescriptie a pedepsei (vezi toată discuția)