avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune

Buna ziua!acum un an am achizitionat impreuna un sotul prun imprumut bancar un apartament!Pe atunci nu eram casatoriti legitim si ap l-am luat doar pe numele meu deoarece eu am facut imprumutul!acum as vrea sa il trec si pe el in actul casei ca proprietar...exista vreo solutie sa pot face asta?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marianamadalina12 , utilizator 23:03, 4 Iulie 2017
Buna ziua,
Trebuie sa vedeti ce scrie in contractul de credit imobiliar incheiat cu banca. Exista vreo clauza prin care ati convenit ca nu veti instraina apartamentul? Sau exista in acel contract vreo sanctiune pt. dvs. daca instrainati apartamentul sau o parte din apartament?
De obicei bancile interzic instrainarea bunului ipotecat (chiar si o parte din acesta).
Daca prin contractul de credit nu vi se interzice sau nu ati fi supusa unor clauze penale contractuale, puteti dona sotului dvs. cote-parti din apartament si va fi inscris in cartea funciara ca si coproprietar, impreuna cu dvs.
O sa ma uit maine pe contract sa vad exact ce spune...multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament? ion + ion + Am contribuit cu avansul de 15% din pretul unui apartament de 3 camere. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe numele fetei mele care indeplinea ... (vezi toată discuția)
Sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr? mariuca70 mariuca70 Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul ... (vezi toată discuția)