Lucrez ca PFA la o asociatie de proprietari dar si la o sala de sport cu prestari servicii.Pe perioada 01.07- 30.09.2017 scoala mi-a intrerupt activitatea, ANAFUL mi-a calculat plati anticipate pentru anul fiscal 2017 la valoarea realizarilor din 2016 ori in cazul intreruperii activitatii pe 3 luni veniturile vor fi mai mici.Citesc pe internet ca pot depune declaratia 220 rectificativa impreuna cu actul aditional de intrerupere a activitatii, am fost personal la Fisc, insa doamna de acolo mi-a zis ca nu are ce sa-mi faca, trebuie sa merg la Registrul Comertului si sa-mi suspend activitatea,ori nu pot sa fac asta pentru ca mai am asociatia de proprietari.Ce trebuie sa fac si care este temeiul legal.Multumesc.
Da, nu puteti intrerupe activitatea doar pentru ca la un loc unde prestati activitatea va aparea acea pauza. Trebuia de la bun inceputmâ, cand ati depus d200 in primavara sa fi depus si d220 cu venitul corect estimat pentru 2017 in care sa fi luat in calculul anual mai putin acel venit lipsa care nu il mai incasati din cauza vacantei. Asa ca acum va ramane sa platiti asa cum vi s-au stabilit platile anticipate pentru 2017 si se va regulariza la anul, dupa depunerea d200 pentru 2017.
Plata pfa fara venit
DoruH
Buna seara.am infiintat un PFA in anul 2013.Contabilul a declarat 5000 lei profit, 4500 lei pierderi, iar 500 lei venit, fara ca eu sa am activitate pe el si ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.