avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am drept de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am drept de mostenire?

Buna seara!
Bunicul decedat, mama (care mai avea o sora) face renuntare dupa tatal in favoarea sorei
Dupa 3 luni, decedeaza si mama sa (bunica) fara ca mama mea sa mai faca vreo renuntare.
In prezent, atat mama cat si sora sa sunt decedate, fara sa fi facut succesiunea.
Sora mamei are o fiica, verisoara mea primara.
Eu, unic mostenitor al mamei mele, am dreptul la vreo cota parte din mostenirea dupa bunica (si daca da ce cota)?
Va multumesc si va rog sa ma scuzati daca nu am fost destul de clar.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 23:04, 4 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La momentul cedarii cotei ce ii revenea mamei dvs, imobilul a ramas cu cota de 1/2 bunica si 1/2 matusa. Dupa ce a decedat bunica cotele se impart 25% mama si 25% matusa din cei 50% ai bunicii. Dupa ce ele au decedat, mostenitorii raman cu cele 25%. Prin urmare verisoara detine 75 % si dvs 25%.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Cecilia Popa, Avocat
sarut-mana, acum sunt sigur si eu ca asa e, dar promit ca am sa fac cinste!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune succesiva emil6702 emil6702 Buna seara Am o speta mai dificila, succesiune succesiva. Bunicul decedat 1967, a avut impreuna cu bunica 2 fiice, una fiind mama mea. Mama mea si cu bunica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)