Buna seara
Am o speta mai dificila, succesiune succesiva.
Bunicul decedat 1967, a avut impreuna cu bunica 2 fiice, una fiind mama mea. Mama mea si cu bunica au renuntat la succesiune dupa bunic, sora mamei (matusa mea) a acceptat succesiunea.
La 3 luni dupa bunic, decedeaza si bunica, mama mea nu a mai facut renuntare dupa bunica (nici nu stiu daca mai avea "dreptul") si nu s-a facut succesiunea dupa bunica decedata (daca mai era cazul).
Intre timp, au decedat atat mama mea cat si matusa care mai are o fiica, in viata. As dori sa stiu daca eu am drept de succesiune dupa bunica si in ce cota. Va multumesc!
Buna seara,
Aveti dreptul sa o mosteniti pe bunica.
Mostenirea ramasa de pe urma bunicii se imparte in doua parti egale.
O parte va revine dumneavoastra si cealalta se va impari intre descendentii matusii.
Dacă bunica ma avea ceva la data decesului ei- dacă nu o fi vândut im timpul vietii și dacă mama dvs a acceptat moștenirea după ea, dvs împărțiți egal cu verișoara moștenirea bunicii.
Cand doamna sa mai vanda, ca a murit la 3 luni dupa bunicul. Pe vremuri oamenii chiar se iubeau pana cand moartea si nici chiar ea ii despartea. Dupa bunica nu s-a facut dezbaterea.