avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul demisiei

Buna! Daca doresc sa demisionez de la locul actual de munca si lucrez un weekend da, unul nu, cum se calculează zilele de preaviz ( care sunt 20)? Se iau in considerare si zilele de weekend pe care le lucrez sau doar cele de luni pana vineri? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:55, 5 Iulie 2017
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Multumesc, dar nu are nicio legătură cu ce am intrebat eu
Se ia in considerare numai zilele lucratoare, de luni pana vineri daca preavizul este stipulat in zile lucratoare , iar daca este mentionat in zile calendaristice atunci se ia in considerare si zilele de sambata si duminica.
Iar preavizul începe din ziua imediat urmatoare a comunicării demisiei?
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)
Zilele de preaviz sunt lucratoare sau calendaristice? munteanupred_VS munteanupred_VS buna seara, va aduc la cunostinta ca pe data de 26 mi-am dat demisia de la locul de munca si patroana spune ca trebuie sa stau pana pe 26 august intrevarea mea ... (vezi toată discuția)
Preaviz in caz de demisie geo30 geo30 Buna seara, Cate zile de preaviz sunt legale in cazul in care nu e o functie de conducere? In cazul meu: tura 1 se lucreaza 8 ore pe zi sambata si duminica ... (vezi toată discuția)