avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical intr-un an de zile???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical intr-un an de zile???

Buna Ziua,

Am fost in concediu medical timp de 2 luni ( mai exact 68 de zile) si vreau sa-mi mai iau concediu medical..fiind insarcinata in 12 sapt. Intrebarea mea este: timp de o luna am revenit la serviciu...daca imi iau din nou medical..se aduna acele zile la cele 68??? Dupa cat timp aceste zile de medical...se anuleaza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 28 Septembrie 2009
1. Concediul medical se da in functie de diagnostic si de cat crede medicul pentru a va face dvs. bine.
2. Daca e un diagnostic mai sever, se poate depasi numarul de zile legal, prin comisia de expertiza.
3. Medicul dvs. de familie stie aceste lucruri si va poate sfatui.
Potrivit OUG nr.158/2005 actualizata privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:
ART. 13
(1) Durata de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotita din prima zi de imbolnavire.
(2) Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.

Asadar se socotesc zilele de concediu medical incepand din prima zi de imbolnavire. Noul concediu medical se va aduna cu cele 68 de zile de care ati beneficiat.

Recomandare: Fiind insarcinata, dvs. puteti beneficia de prevederile OUG nr.96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca -concediu de risc maternal120 de zile daca indepliniti conditiile, respectiv in situatia in care desfasurati la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea dvs. ori cu repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii. Discutati in acest sens cu medicul de familie sau medicul de medicina muncii. :)
Multumesc pentru raspunsuri! Ar mai fi o intrebare: concediul de risc maternal se da in continuarea celui medical. Adica cele 120 zile se aduna cu celelalte?
Sunt concedii diferite ca numar de cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am dreptul la concediu de risc maternal? Alinaabe Alinaabe Buna ziua. Am o nedumerire pana ajung la medicul de familie. Sunt insarcinata in prezent in 16 saptamani. Mi s a recomandat repaus total la pat , concediu de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu medical si dreptul la concediu de maternitate si indemnizatia de maternitate alextudoran alextudoran Sotia mea are un contract care a inceput pe 22.08.2016 si se termina pe 24.08.2018, si este insarcinata in 6 saptamani poate avea dreptul la concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 13 si aviz medic expert YoAlle YoAlle Buna ziua, Concediu medical acordat cu Codul de indemnizatie 13 si Codul de diagnostic 460 ( Infarct miocardic ulterior ) este necesar sa aiba Avizul ... (vezi toată discuția)