avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical cod 13 si aviz medic expert
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical cod 13 si aviz medic expert

Buna ziua,

Concediu medical acordat cu Codul de indemnizatie 13 si Codul de diagnostic 460 ( Infarct miocardic ulterior ) este necesar sa aiba Avizul medicului expert pe el ?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:12, 16 Octombrie 2020
Concediul medical cod 13 se poate acorda pana la un an, fara avizul medicului expert, conform prevederilor de mai jos. Intrebati medicul specialist daca diagnosticul dvs. se incadreaza la aceasta durata.

OUG nr. 158/2005:
Art.13
(1) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului și a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale și se diferențiază după cum urmează:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătății;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pt picior amputat anaid1972 anaid1972 buna ziua, as dori o lamurire in privinta acordarii concediului medical peste 90 de zile in cazul unui salariat cu piciorul amputat.este necesara viza ... (vezi toată discuția)
Este necesar avizul comisiei de expertiza dupa 90 de zile de concediu medical? oji62 oji62 in urma unui infarct miocardic , asiguratul poate beneficia de 1 an de zile concediu medical. cf unui ordin al M.S. dupa 90 zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)