avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani primiti cadou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani primiti cadou

Buna ziua. Sotia mea va primi de ziua ei cadou o suma de bani prin transfer bancar. Ce ar trebui sa scrie la "detalii de plata" pentru a-i putea folosi la achizitionarea unei proprietati care sa nu fie bun comun? Este de ajuns mentiunea "cadou aniversare" sau este nevoie si de mentiunea "donatie" sau altceva?
Cel mai recent răspuns: mircea11112 , utilizator 14:56, 5 Iulie 2017
Eu recomand ca sotia sa incheie si un contract de donatie cu cel de la care primeste banii.
Iar in baza contractului de donatie sa opereze transferul la banca.
E cea mai sigura si certa dovada ca suma este bun propriu. Iar la momentul achizitionarii unui bun, va fi mentionata in contract provenienta banilor, adica prin donatie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2017
raluk0207, utilizator
Este bun si olograf sau trebuie la notariat?
La notar
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virament vânzare cumpărare in alt cont decat proprietar Pilifica Pilifica Buna ziua, Vreau să vând apartamentul si sa fac transferul banilor direct in contul băiatului meu. Eu si sotia suntem proprietari si am vrea sa le facem un ... (vezi toată discuția)
Partajare la divort gabici56 gabici56 am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte. Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)
Impartire locuinta după divort cipraen cipraen Soti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, nemodificat. Unul dintre soti primeste o donatie in vederea achizitionarii unei locuinte. Se ... (vezi toată discuția)