avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare cadouri in bani pentru salariati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare cadouri in bani pentru salariati

Buna ziua,
vreau sa acord cadouri in bani pt 2 salariati fara a impozita sumele acestea
valoarea este de 7000ron pentru amandoi.Cum as putea sa fac acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 09:39, 7 Iulie 2017
Poti face decizie pentru fiecare in parte prin care spui ca acorzi prima neta in luna respective in valoare de.....si va intra in net direct nu prin alte calculi parerea mea...
In codul fiscal avem:

ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor

[...]

(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:

a) [...] Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei.

Banii pe care vreti sa-i dati se considera venituri din salarii si se impoziteaza ca si acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare cadouri craciun Iulia_A_68 Iulia_A_68 Buna ziua!S-ar putea ca problema care ma preocupa sa mai fi fost discutata,imi cer scuze,nu m-am priceput sa caut in forum si timpul ma preseaza...Problema mea ... (vezi toată discuția)
Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou mihaelabarbu mihaelabarbu As dori sa stiu care este regimul de acordare a tichetelor cadou. Ex; vreau sa acord salariatilor tichete cadou de 150 lei in luna decembrie; cum se ... (vezi toată discuția)