avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare ore

Buna ziua,

in cazul in care se acorda ore libere in comepnsare pentru orele lucrate suplimentar, mai trebuie facute ceva acte sau pur si simplu se da liber angajatilor?

Este suficient sa apara in pontajul facut de angajat ca a primit liber?
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 13:58, 6 Iulie 2017
Modul de compensare a orelor lucrate suplimentar ar trebuis a fie reglementat in reg.intern al angajatorului sau intr-o procedura operationala la nivel de angajator.

In practica uzitata, salariatul face o cerere privind compensarea cu timp liber platit a orelor lucrate suplimentar.
cel mai correct mi se pare ca fiecare angajat sa faca cerere scrisa prin care sa mentioneze ca doreste acordarea a x ore libere platite din orele suplimentare effectuate in luna y....iar in pontaj in ziua respectiva se poate trece 8L sau LP = Liber platit....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele libere platite din ore suplimentare nicoletatrenea nicoletatrenea Buna dimineata Un singur lucru vreau sa stiu cum se trece in pontaj o zi libera platita (din ore suplimentare), efectiv cu ce cifra sau litera? Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediul medical trebuie recuperat conform legii? EmmaM EmmaM Buna ziua, lucrez intr-o companie cu orar continuat 24/24, am avut 5 zile de concediu medical, dintre care doua picând sâmbăta respectiv duminica, cand eu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)