avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orele libere platite din ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orele libere platite din ore suplimentare

Buna dimineata
Un singur lucru vreau sa stiu cum se trece in pontaj o zi libera platita (din ore suplimentare), efectiv cu ce cifra sau litera?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 11:46, 15 Iulie 2009
LP (liber platit).
Pentru recuperari "R8".
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Edbah, utilizator
iar daca o persoana are la sfarsit de luna numai 5 ore suplimentare, se pot aduna pana va vor fi 8 ore, pentru a isi putea lua o zi libera platita?sau trebuie sa isi ia 5 ore libere pana in 30de zile?
Dupa cum e prevazut si in Codul Muncii (art. 119), munca suplimentara se compenseaza cu "ore libere platite".
Deci etalonul de masura in ceea ce priveste munca suplimentara si compensarea aferenta este ora.
Asadar angajatorul este obligat sa recompenseze munca suplimentara prinore libere platite, indiferent daca numarul lor corespunde normei intregi a unei zile de munca (8 ore) sau este mai mic.
ahaaaaa, iar daca acel om isi ia cele 5 ore libere din ore suplimentare, in luna curenta (cand a efectuat orele suplim) in pontaj cum va fi trecut?3LP?
3 + R5
3 sunt orele lucrate efectiv iar R5 sunt orele de recuperare a orelor suplimentare.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare traian5566 traian5566 Buna ziua! Unde gasesc o lege pentru plata sau zile libere pentru ore suplimentare. Am fost intr-o tabara cu elevii scolii la care lucrez, am stat 4 zile. ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in cazul in care se acorda ore libere in comepnsare pentru orele lucrate suplimentar, mai trebuie facute ceva acte sau pur si simplu se da liber ... (vezi toată discuția)
Ptr neplata orelor suplimentare din cursul săptămânii și din ... Maria# Maria# Ptr neplata orelor suplimentare din cursul saptamini și din wekend In lic de 90 de ore ei declara 36 de ore suplim. (vezi toată discuția)