avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bună seara! Tatăl meu a decedat în luna iunie 2017 iar mama mea urmează să facă succesiunea cu mine și cu sora mea! Întrebarea mea ar fii în cât timp se poate face succesiunea și Cum se plătește? În funcție de volumul masei succesorale sau alte criterii? Vă mulțumesc!
Depinde cand va programeaza notarul, de cat e de aglomerat, de cat de repede procurati documentele necesare etc. Dar in principiu, nu ar trebui sa dureze mai mult de o saptamana.
Costurile sunt suportate de mostenitori, proportional cu cota ce le revine. Partile se pot intelege, insa, si diferit. De exemplu, suma sa fie impartita in mod egal

Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea bunurilor, stabilita dupa grila notariala.

[mesaj consecutiv, conexat]
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
Admin, administrator
Buna seara,
Valoarea taxelor se stabileste de notar dupa valoarea masei succesorale si grila lor.
taxa se poate plati de fiecare dintre mostenitori functie de cotace-i revine din masa succesorala fie dupa orice alta conventie a lor!
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc mult pentru răspuns . Se poate ca totul să revină mamei (este dorința noastră a copiilor ) sau trebuie trecut fiecare cu partea lui?Mulțumesc!
Mostenirea e in termen. Daca renunta toti copiii, vor fi chemate la succesiune rudele din clasa urmatoare (parintii, fratii si surorile tatalui, nepotii de la frati si surori).
Ceea ce nu cred ca doriti...

Alte discuții în legătură

Plata dezbatere mostenire leonardy44 leonardy44 in cazul unei dezbateri de mosteniri,care ar fi pretul,cine plateste pt actele notariale? (vezi toată discuția)
Succesiune bunici si unchi Cn1980 Cn1980 Buna seara! Am o situatie destul de complexa: 1.Un apartament cu 3 cam,pe numele bunicului,bunicii si unchiului meu.Toti decedati.Mama (fiica lor)decedata si ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire? Creator Creator In urma decesului tatalui meu, acum multi ani,au ramas ca mostenitori eu, mama,precum si un frate.In curand a murit si fratele meu (in urma acestuia ... (vezi toată discuția)