avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul pe numele tatalui, cu ce ma afecteaza in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul pe numele tatalui, cu ce ma afecteaza in cazul separarii nefiind casatoriti ?

Buna ziua!traiesc in concubinaj si am o fetita de 10luni.problemele sunt multe:tatal fetitei are probleme cu bautura,jocuri de noroc si un comportament irascibil si violent cand consuma alcool . Vreau sa ma despart de acesta pt binele copilului meu si al meu . Noi locuim in uk si acum sunt in romania cu fetita in vacanta.nu vreau sa ma mai intorc la el.acesta ma ameninta ca imi ia fata.precizez ca el mai are un copil dintr o alta relatie de care nu sa interesat niciodata.el nu are cum sa intretina fetita.nu are o casa,sta inchirie atat el cat si mama lui(parintii lui fiind despartiti din acelasi motiv bautura).au datorii la banci si la stat(asociatie+chiria,mama acestuia locuind intr.un bloc ANL ). Educatia in familia lor e foarte proasta.acesta nu ar putea sa.i dea fetei o educatie frumoasa.Eu in schimb am o situatie financiara buna.imi pot creste copilul decent si frumos.fetita este pe numele lui.ce drepturi are el daca intentez proces?multumesc
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 18:33, 6 Iulie 2017
Daca ramaneti in Romania cu fetita veti putea fi acuzata de rapire, daca in uk ati locuit cu forme legale si daca copilul acolo s-a nascut si a trait pana in prezent. Depinde si cum ati venit in Romania, cu sau fara acordul lui, ce scrie in acord etc. Contactati un avocat in UK.
Problemele lui cu bautura, fie acestea grave si reale sau nu, nu pot constitui motiv ca sa luati copilul fara acordul tatalui si sa va mutati in Romania.
Am venit in Romania cu acordul lui si nu as vrea sa ma mai intorc .
Probabil inca ca acordul este pe perioada determinata pentru vacanta, nu pentru repatriere.
Asta inseamna ca ramanerea in Romania reprezinta retinerea copilului in alt loc decat domiciliul sau obisnuit (UK), FARA acordul celuilalt parinte, deci e vorba despre o rapire.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)
Autoritate părintească minor născut în spania Elche Elche Buna seara.Sunt cetatean roman,femeie.In urma unei relatii de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care s.a nascut pe teritoriul Spaniei.Anul ... (vezi toată discuția)
Ce pot să fac când copilul nu are îngrijire corespunzătoare, mama nu vrea să lucreze și nu este interesată deloc de binele copilului? Ina Corina Serghi Ina Corina Serghi Buna ziua! Dupa divort de comun acord cu minor,custodie comuna,copilul la mama,ce pot sa fac cand copilul nu are ingrijire corespunzatoare,mama nu vrea sa ... (vezi toată discuția)