avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... modificare clauza contractuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

modificare clauza contractuala

Am un contract incheiat pe termen lung, in care este stipulat un pret fix ce nu se poate modifica ( prevazut expres). Acum insa, sub indicii inflatiei, dorim sa modificam. Stiu ca un contract e legea partilor, dar cum sa fac sa nu ajungem totusi la litigiu? avem dovezi ce sustin aceasta motivare a cresterii pretului. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:35, 14 Ianuarie 2006
mergeti la o intrevedere cu partenerii contractuali, explicati-le motivele dvs-si verbal si in scris-,iar daca nu ajungeti la nici un rezultat iar pt firma dvs nu mai este benefica colaborarea, propuneti rezilierea contractului de comun acord printr-un proces verbal semnat de ambele parti contractante.Trebuie sa aveti in contract o clauza cu posibilitate de reziliere in caz de diferite probleme aparute pe parcursul derularii acestuia!!
mergeti la o intrevedere cu partenerii contractuali, explicati-le motivele dvs-si verbal si in scris-,iar daca nu ajungeti la nici un rezultat iar pt firma dvs nu mai este benefica colaborarea, propuneti rezilierea contractului de comun acord printr-un proces verbal -sau act aditional-semnat de ambele parti contractante.Trebuie sa aveti in contract o clauza cu posibilitate de reziliere in caz de diferite probleme aparute pe parcursul derularii acestuia!!
Multumesc de raspuns, insa, tocmai problema e ca nu vrem rezilierea contractului. Vrem sa apara aceasta modificare de tarif ca o consecinta normala a pietii dar si putin obligatorie de urmat pentru cealalta parte . Stiu ca un contract e legea partilor, insa ne putem lega de faptul ca si ei ne-au marit preturile la alt contract? Iar ca urmare a acestor mariri, suntem si noi obligati sa procedam la fel?
Adica intr-un fel sa legam cele doua cresteri tarifare care sa devina corelate astfel? Mail: bianspe@yahoo.com. Multumesc.
Va recomand sa luati legatura cu partenerii contractuali si sa le explicati acestora dorinta dv. de a modifica acea clauza contractuala privind pretul motivând-o. Nu este o regula faptul ca puteti solicita modificarea pretului deoarece si partenerul contractual, intr-un contract în care are calitatea de furnizor/vânzător, a mărit pretul. Daca ati fost de acord in acest sens si ati semnat actul aditional la contract este cu totul altceva. Singurul lucru pe care vi-l recomand este de a incerca o renegociere a pretului, in termeni clari si vedeti ce se intâmplă! Dacă partenerul contractual nu este de acord cu renegocierea preţului şi consideraţi că păstrarea preţului, în condiţiile stabilite anterior, vă aduce prejudicii, trebuie să cântăriţi dacă aceste pierderi pot fi tolerate, caz în care veţi continua acest contract iar dacă nu, veţi proceda la rezilierea contractului. Totul depinde de cum puneţi problema şi de aptitudinea de convingere a persoanei care face negocierea. Succes!
Av. Corina Capotă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema andabej andabej Intr-un contract de prestari servicii este prevazut dreptul furnizorului de a modifica pretul ca urmare a cresterii pretului utilitatilor. Modificaea va fi ... (vezi toată discuția)
Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie ... Dulugea Ana Dulugea Ana Contractul meu de închiriere doar ce a fost reinnoit in decembrie 2022 pe 2 ani de zile si este specificata chiria. Este înregistrat la fisc. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii crysty4ever crysty4ever Buna ziua.Anul trecut am incheiat un contract de furnizare servicii cu o firma de televiziune prin cablu iar contractul a fost incheiat pe o perioada de 2 ... (vezi toată discuția)