avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De cate ori poate fi amanata pronuntarea ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

De cate ori poate fi amanata pronuntarea ?

De câte ori poate fi amânată pronunțarea unei sentințe judecătorești? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:07, 6 Iulie 2017
Buna seara,
De atatea ori pana cand instanta reuseste sa se edifice si sa pronunte o sentinta intemeiata.
Nu exista un numar stabilit de lege pentru asa ceva.
Instanta, inainte de a se pronunta, trebuie sa citeasca si sa reciteasca TOT dosarul astfel incat sa pronunte sentinta cea mai corecta.
In procesul penal pronuntarea poate fi amanata maxim 30 de zile de la data inchiderii dezbaterilor, respectiv maxim 15 zile , iar in cazuri exceptionale cand instanta mai are nevoie de timp pentru a delibera si pronunta datorita complexitatii cauzei, mai poate amana o singura data inca 15 zile.

Art. 391 c.proc.pen.
Soluţionarea cauzei
(1) Deliberarea şi pronunţarea hotărârii se fac în ziua în care au avut loc dezbaterile sau la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 15 zile de la închiderea dezbaterilor.
(2) În situaţii excepţionale, când, raportat la complexitatea cauzei, deliberarea şi pronunţarea nu pot avea loc în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa poate amâna pronunţarea o singură dată pentru cel mult 15 zile.
(3) Preşedintele completului informează părţile prezente asupra datei la care se va pronunţa hotărârea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare in dosar penal SPavel SPavel Instanta de fond a amanat a 3-a oara pronuntarea , de fiecare data cu cate 15 zile . Tinand cont de prevederile ............... ... (vezi toată discuția)
Amanare a pronuntarii alexandraoo3 alexandraoo3 Buna ziua! Am si eu o întrebare...de cate ori se poate amâna o pronuntare? Deja sunt 3 amânări ale pronuntarii,sa ne asteptam si la a patra,a cincea si tot ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului- amanare pronuntare iulian88 iulian88 am si eu o intrebare,pe data de 22.05.14 am fost judecat prima oara,de atunci mi sa amancat sendinta pe data de 03.06,in data de 03.06 sa amanat pronuntarea pe ... (vezi toată discuția)