avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gardul dintre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gardul dintre vecini

Buna ziua , am si eu o problema cu vecinii. In 1990 am facut intre mine si vecinul situat la vest de mine un gard de beton de 3m inaltime . Gardul este facut pe terenul meu nu pe hotar si cheltuiala a fost in totalitate a mea. Gardul are 3 m doar pe o distanta de 10 m liniari in rest este de 2.5m . Vecinii mei au fost plecati in Spania vreo 10 ani si acum au venit pusi pe cearta , mai exact vor sa imi darame gardul. Sa nu credeti ca am facut gardul ca nu aveam ce sa fac cu banii , dar ma saturasem de grajduri , cotete la porci, iepuri si altele. Cand l-am ridicat nu au avut nici o obiectie si acum nu mai am liniste din cauza lor. Este drept ca si eu l-am pus sa taie copacii care sunt langa hotar deoarece toata umbra este la mine si mi-am plantat o mica livada care este sufocata de pomii lui. Nu vreau sa ma duc la Primarie sau la tribunal pana nu cer un sfat de la d-voastra. Stiu ca legea a fost data in 1991 si republicata in 2004 dar nu prea ma pricem in domeniu si sfatul d-voastra este binevenit. Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
gmariana65, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:28, 9 Iulie 2017
Pe ce motiv vor sa darame gardul? ca e prea inalt sau ca ati intrat cu gardul pe proprietatea lor?
Ca este prea innalt . V-am spus ca este facut in totalitate pe proprietatea mea. Am lasat teava de hotar care este tot a mea si am facut gardul 10 cm la mine.
Ii tine umbra, ii ia vederea ? de ce l-ar deranja inaltimea? Nu-l poate darama daca nu are o hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
Nu ii tine umbra , poate ii i-a vederea si nu mai vede la mine in curte , gardul este in spatele casei lui. Multumesc pentru raspuns.
Atunci lasati-l in pace, sa va dea in judecata,nu va avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantatia de salcami din curtea vecinului meu. Aura-aura Aura-aura Am o situatie cu vecinul care a plantat salcami la o distanta mai mica de 2 m fata de gardul ce desparte proprietatea mea de a lui. Asa cum scrie in codul ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am eu asupra pomii vecinului si vice versa? mitachealina mitachealina Vecinul si-a plantat langa gardul comun din gradina pomi de tuia ce depasesc deja 3m inaltime. Acestia fac umbra pe solarul nostru din gradina. Tin sa ... (vezi toată discuția)