avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutooooor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutooooor

firma mamă este in bucuresti. Dar are si o agentie teritorială la bacău.Agentia are incheiat un contract de inchiriere cu o societate pt un imobil . Intrebarea este: Poate firma mamă de la bucuresti să actioneze debitorul (soc cu care s-a incheiat contractul) in judecată pentru neplata chiriei, sau trebuie neapărat ca actiunea să fie formulată de Agentie deoarece ea a fost cea care a semnat si stampilat contractul?
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 17:01, 10 Februarie 2006
ce este agentia teritoriala, filiala sau sucursala??? Te intreb asta, deoarece Filiala are personalitate juridica si poate actiona singura in judecata iar Sucursala nu are personalitate juridica .
p.s: Cine e parte in contractul de inchiriere? La partile contractante in contract ce e trecut?societatea mama sau agentia? Daca e agentia, atunci ea trebuie sa actioneze in judecata.
in acest caz( in care agentia e parte in contract) nu mai conteaza daca e filiala sau sucursala?
alexx, cum adica nu conteaza daca e filiala sau sucursala?
pai...citeam ce scria mai sus la madalyna de exemplu: ca depinde ce agentia filiala sau sucursala, ca sucursala nu are personalitate juridica, dar daca e parte in contract poate actiona singura in instanta.
si eu ma intrebam firesc " cum chiar daca nu are personalitate juridica"?
dar m-am documentat si am aflat ca Cod proc civ recunoaste sucursalei pentru raporturile juridice proprii calitatea procesuala activa .

Alte discuții în legătură

Lipsa capacitatii procesuale active sucursala Monica Baiceanu Monica Baiceanu Reprezint o sucursala in instanta in cadrul unei somatii de plata, in calitate de creditori. Debitoarea a invocat lipsa capacitatii procesuale active cf. art ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei sucursale alina_vi alina_vi A trebuit sa promovez o actiune in pretentii impotriva unei sucursale. Societatea mama are sediul la Istambul. Sucursala are totusi numit legal un director ... (vezi toată discuția)
Sucursala poate sta ca parte in instanta? cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca o sucursala fara personalitate juridica, poate sta ca parte parata in instanta si care este temeiul legal. (vezi toată discuția)