avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abandonul de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abandonul de familie

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu explicarea laturii obiective a infractiunii prevazute de art 378, alin. (1) lit. a), C.pen.?
Si referitor la subiectul activ al infractiunii mentionate, insistand pe situatia in care parintii minorului nu sunt casatoriti.
Am gasit ceva pe net, dar parca am nevoie de un impuls mai precis in ce priveste urmatoarea mea speta ( una dintre ele):
Tatal si mama sunt casatoriti, au impreuna 3 copii, 13 ani, 10 ani si 8 ani. Tatal este plecat la munca in afara localitatii de domiciliu, copiii raman acasa cu mama. Mama se hotaraste sa plece in strainatate cu un alt barbat, unde urma sa si munceasca. Intrucat mama a lasat cei 3 copii singuri acasa, tatal s-a simtit obligat sa se intoarca acasa si sa renunte la locul de munca pentru a putea sta cu copiii. In prezent, mama nu trimite bani copiilor, nu ii contacteaza, cu alte cuvinte a uitat ca are copii :D.
sa fie cercetata pentru 378, alin. 1, lit. c C.pen.?
sa fie indrumat tatal sa se adreseze judecatoriei pentru a intenta divort si apoi sa stabileasca pensie de intretinere? ceea ce nu ar avea efect intrucat ea munceste in strainatate fara forme legale.
Va multumesc anticipat.
sa fie indrumat tatal sa se adreseze judecatoriei pentru a intenta divort si apoi sa stabileasca pensie de intretinere? ceea ce nu ar avea efect intrucat ea munceste in strainatate fara forme legale.

Alta varianta nu are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon de domiciliu familiar Agavrilesei  Alexandra Agavrilesei Alexandra Buna seara, as dori sa inteleg ce fel de plangere se poate face impotriva unei mame care si-a abandonat domiciliul familiar lund cu ea unul din copii minori si ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea termenului de intoarcere a copilului minor din strainatate larissalore larissalore Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea situatie: Este vorba despre o familie divortata, tatal a primit tutela copilului, iar mama este plecata ... (vezi toată discuția)
Sotia a plecat de acasa si am 2 copii minori cmarius_01 cmarius_01 buna ziua sunt casatorit de 12 ani am doi copii minori eu lucrez de 12 ani la aceeasi firma ea a schimbat multe locuri de munca acum incepe sa imi spuna ca ... (vezi toată discuția)