Buna seara! Ma puteti lamuri intr-o problema! In urma cu cativa ani tatal meu mi.a facut act de vanzare cumparare pe casa pe care o detine! El mai are din casatoria anterioara doi copii, care acum s.au gandit ca au si ei dreptul la casa si vor sa ma dea in judecata sa isi revendice drepturile! Au vreo sansa sa imi strice actul? Precizez ca eu nu sunt trecuta pe numele tatalui meu! Va multumesc anticipat! O seara placuta!
Eu as merge cu actul la un avocat, ca mie imi pare exact exheredarea copiilor legitimi ai tatalui dv. si gratificarea dv. cu partea cuvenita lor din mostenire.
Nu e prezumtia legala de donatie daca nu e tatal dv., asta nu inseamna ca nu se poate aplica prin asemanare, mai ales ca relatia dv. cu el e similara uneia copil-parinte.
Trebuie vazut pretul, ce bunuri ar mai ramane etc.
Eu nu as fi recomandat incheierea unui astfel de act de vanzare.
Salut. Drăguță uite cum stă treaba din punct de vedere juridic,că văd că toți “speciialiștii,, dau cu păreri aici dar unul nu-ți dă un răspuns sigur și exact. Eu nu sunt avocat dar îți dau un răspuns sigur. Deja din start ai scris următoarele,și te citez;;
“...in urma cu cativa ani tatal meu mi.a facut act de vanzare cumparare pe casa pe care o detine!...,,
Este deja un act de vanzare-cumparare pe care indiferent că ești ruda începând de la prima primată și până la ultimul grad de rudenie sau nu. Poți la fel de bine să fi un boschetar și mie ca propietar de drept cu acte-n regulă dacă mi sa pus pata sa-ți fac act de vânzare-cumpărare pe casa mea nici dracu nu mai poate sa-ți mai facă nimic. (Scuze vocabularul.) A,dacă era o moștenire sau o donație mai era cum mai era,dar un act de vănzare-cumparare Pa și pusy! Ce scrie negru pe alb asta este!
Dar atenție! Singura condiție pe care poți fi sigur că absolut nimeni nu se poate atinge de acest act pe cale juridică (Și dacă ar fi așa ar trebuii să te judeci cu rudele.) este ca acea casă pe care o deține tată-l d-voastră este ca el sa fie singurul propietar de drept în acte,iar actul de vânzare-cumpărare să nu fie un simplu bilet scris de mână pe care să scrie “Act vânzare-cumpărare,, ci să fie făcut prin tribunal,oficial.
Da stau și mă întreb,din moment de sa făcut acest act de vânzare-cumpărare deja d-voastră ar trebui să fiți propietarul de drept sau nu știți asta??
Daca ceilalti copii pot dovedi ca acesta este copilul legitim al tatalui lor, ar putea cere rezerva succesorala, dovedind ca actul de vanzare cumparare este de fapt o donatie deghizata.
Contractul de vc
raveca
in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)