avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume

Buna ziua, As dorii sa imi schimb numele de famile cu un nume suedez deoarece doresc sa raman aici si sa iau cetatenia in curand. Din cate am vazut nu este considerat ca motiv intemeiat de schimbare a numelui în acst caz.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 10 Iulie 2017
Buna ziua,

Pe cale administrativa, sunt necesare motive temeinice care să îndreptățească solicitantului să ceară schimbarea numelui. Verificati in acest sens Ordonanta nr. 41/2003.

O zi placuta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa schimbati acolo, dupa ce va luati cetatenia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa imi schimb numele Alexandra1111111 Alexandra1111111 As vrea sa imi schimb numele.Nu sunt casatorita nici adoptata nici ceva de genul.Motivul nu stiu daca este atat de intemeiat pe cat se cere.Familia mea e ... (vezi toată discuția)
Schimbat nume simonafln simonafln Buna ziua! M-am informat despre schimbatul numelui, teoretic, as pute face, dar vreau si o parere. Am 25 ani, parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui toradora toradora am crescut intr-o casa de copii si as dori sa-mi schimb numele de familie pentru ca adeseori sunt marginalizata pentru ca ma cheama ... deci sunt de etnie ... (vezi toată discuția)