avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de handicap sau indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de handicap sau indemnizatie crestere copil?

Am fetita de 6 ani si are diabet cu grad grav de handicap de anul trecut din aprilie in luna iulie 2016 mi.au dat certificatul de handicap cu grad grav.in luna octombrie am intrat in creste copil pentru cel de 2lea copil.iar akm dupa un an de zile imi spun ca nu am dreptul de ambele indemnizatii fara sa imi spuna cineva ceva k nu am acest drept.va rog sfatuitima ce am de facut.trebuie sa aleg intre cele 2
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 12 Iulie 2017
Puteti cumula indemnizatia de handicap pentru primul copil cu indemnizatia pentru concediu crestere copil pentru al doilea copil.


OUG 111/2010
art.33
...
(3) Indemnizaţia prevăzută la art. 31 alin. (2), precum şi cea prevăzută la art. 32 alin. (1) lit. d) şi alin. (2) se cumulează cu drepturile de concediu şi indemnizaţie, respectiv de stimulent, prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau, după caz, de prezenta ordonanţă de urgenţă.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii copii elizefur78 elizefur78 Buna ziua. Am un copil cu varsta de 6 ani, cu certificat de handicap grav FARA insotitor, pentru care primesc indemnizatie. Sunt salariata, lucrez de cativa ... (vezi toată discuția)
Revenire mai repede din concediu de maternitate dorina raluca dorina raluca Bun gasit stimati participanti la forum, intrebarea mea este: daca revin la servici inainte de implinirea celor 2 ani prevazuti legal, as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in paralel cu indemnizatia crestere copil cu handicap augustinandreea augustinandreea buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Am nascut in 2011 un baietel si am intrat din somaj in indemnizatie.La doi ani am prelungit ... (vezi toată discuția)