avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie de intretinere

Buna ziua. Am o intrebare la dvs....din anul 2015 sunt divortata: in urma sentintei de divort , fosul

l meu sot trebuie sa imi achite lunar suma de 181 lei reprezentand pensia alimentara a fiului nostru. Acea suma a fost calculata dupa salarul minim existent atunci. As vrea sa va rog sa ma indrumati care e cea mai usoara cale de a cere recalcularea pensiei alimentare raportata la salarul minim de acum. Si mai am inca o intrebare...el are in cartea de munca salarul minim, in schimb incaseasa si alte sume reprezentand "diurne" ( el fiind sofer de camion ) pe care niciodata nu le a declarat. Exista vreo posibilitate sa fie luate in calcul ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 15:32, 12 Iulie 2017
Conform legii diurnele nu intra in calcul la stabilirea pensiei alimentare.Pt majorarea pensiei trebuie sa-l dati in judecata si sa cereti o pensie alimentara mai mare, nu este alta cale daca fostul sot nu achita mai mult din proprie initiativa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa intra in calculul pensiei alimentare? aneta1956 aneta1956 Am urmatoarea problema: tatal fetitei mele este angajat al unei firme romanesti de plasament, deci are un contract de munca in strainatate. Firma i-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o suma presupus datorata statului austriac EUGEND33 EUGEND33 Fosta soție este stabilită în Austria. Am primit o somație prin care sunt înștiințat că am de plătit o sumă reprezentând avans de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)