avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inducerea in eroare a organelor judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inducerea in eroare a organelor judiciare

Buna ziua.
Ieri am aflat ca un vecin mi-a facut plangere penala si s-a deschis dosar penal, dosar aflat in supravegherea parchetului in momentul de fata pt distrugere.
Nu inteleg cum i-au dat numar si cum a ajuns dosarul la parchet cand nici macar nu m-au audiat, nici nu m-au intrebat (politistii) ceva dar asta e.
Acum eu doresc sa le fac plangere pt inducerea in eroare a organelor judiciare si nu stiu daca trebuie sa astept vreun semn de la parchet (care poate sa dureze mult si bine) sau pot sa ma duc sa fac plangerea si inainte de inchiderea dosarului meu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ela_79 , utilizator 19:25, 12 Iulie 2017
Eu vă sfătuiesc să vă preocupați mai întâi de soarta dosarului deschis ca urmare a plângerii făcute împotriva dumneavoastră, urmând ca ulterior, dacă din instrumentarea acestui dosar se vor fi decelat elemente cu privire la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, să depuneți plângere/denunț în acest sens.

Dumneavoastră păreți a porni de la premisa că dosarul deja format (apropos, dosarul se înregistrează și primește număr fără a fi obligatorie audierea prealabilă a persoanelor vizate) va fi soluționat într-un anumit mod. Nu este o premisă sănătoasă. Contactați un avocat pentru a vă asista atunci când veți fi chemat în vederea audierii.
Va multumesc pt raspuns desi nu prea m-a lamurit :)
Personal am fost la avocat am discutat aceste aspecte. Oamenii acestia au facut plangerea penala pt a ma intimida. Mi=a confirmat avocatul desi nu era cazul pt ca mi-au facut dosarul pt ca am daramat o magazie. Magazie care este in actele mele de proprietate si in plus am acte de demolare ba chiar si receptia facuta de autoritatile statului ca am demolato in 2015.
Asa ca pe ce Doamne iarta-ma au facut ei dosarul va intreb???
Nu ati inteles ce a spus domnul avocat. Dosarul se inregistreaza cand ajunge cererea la Parchet. Daca eu trimit o hartie catre parchet sunt obligati sa o inregistreze. I se atribuie un numar. Acela este dosarul. Nu se analizeaza daca este intemeiata plangerea.
Am inteles faptul ca oricine poate deschide oricui un dosar penal. e total aiurea!
In fine, am primit un sfat sa astept macar pana ne cheama procurorul la audieri. Desi stiu ca sunt dosare care stau cu lunile si nu se ocupa nimeni de ele, o sa astept. Ce sa fac?!
Oricum am depus o plangere pt amenintari... ca nenea asta care se cearta cu mine e smecher rau a zis ca imi darama casa cu politistii de fata, ca vine el cu procurorul lui :) i-a cumparat maica-sa unul.
Am facut plangere la sectie de luna trecuta dar pana nu am trimis mail la igpr nici nu au miscat un deget politistii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune civila/penala tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Mi-a comunicat cineva telefonic ca m-a dat in judecata acum cateva zile. Azi am fost la judecatorie sa vad despre ce este vorba insa la arhiva mi ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - nup DANNYDANIYEL DANNYDANIYEL Am depus o sesizare penala împotriva preşedintelui şi administratorului de asociaţie la politie. De la secţia de politie mi-au comunicat in luna mai 2010 ... (vezi toată discuția)